ISABELLA BONOTTO Afp
THE SPECIAL ONE

Mourinho otkrio koga bi htio trenirati i opet opleo po sucima: ‘Odlučio je da ne smijemo pobijediti‘

Epizoda u Vučici zauzela je posebno mjesto u trenerskoj karijeri 61-godišnjeg stručnjaka
Piše: Vito TomasObjavljeno: 10. veljača 2024. 08:16

José Mourinho nedavno je dobio otkaz na mjestu trenera Rome. Rastanak je to kojeg su Portugalac i navijači Giallorossija teškog srca prihvatili, a epizoda u Vučici zauzela je posebno mjesto u trenerskoj karijeri 61-godišnjeg stručnjaka.

Sada, skoro mjesec dana nakon raskida suradnje, emocije su se malo slegle a Mourinho je na YouTube kanalu ‘Ohm‘ otvorio dušu i otkrio za njega najznačajnije trenutke u karijeri, kao i neostvarene želje.

- Bilo je mnogo dobrih stvari u mojoj karijeri, mnogo fantastičnih utakmica za pamćenje i nemoguće je izabrati jednu ili dvije. Ima i mnogo loših uspomena, dva polufinala Lige prvaka izgubljena na jedanaesterce kao i finale Europske lige izgubljeno na jedanaesterce jer je sudac odlučio da ne možemo pobijediti. Ima i mnogo loših sjećanja – započeo je ‘The Special One‘ pa se nadovezao na trijumf u Konferencijskoj ligi.

- To nije najvažniji trofej koji sam osvojio, ali zbog dimenzije radosti koju je donio, a ne samo zato što je bio posljednji, rekao bih da je najveći u karijeri.

Osvrnuo se Mourinho zatim na pitanje kojeg bi igrača volio trenirati, a da do sada nije imao priliku.

- Primjer je Lionel Messi, njega ne treba trenirati. Tko može reći „ja sam bio Messijev trener“? Meni se to čini apsurdnim, jer on sve zna i sa svime je rođen. Možda te on može naučiti nečemu. Želio bih ga trenirati čisto da imam čast pohvaliti se nečim takvim. Od ostalih igrača, želio sam i De Rossija – Mourinhovog nasljednika u Romi - u Interu i Real Madridu, ali to nije bilo moguće. Također sam želio Tottija u Interu, unatoč njegovim godinama, ali ni to nije bilo moguće. To su uvijek igrači koje želite trenirati tijekom cijele karijere.

Prokomentirao je Mourinho i anegdotu o njegovoj kolekciji dresova.

- Imam ih oko dvjesto, čini se puno, ali 200 u 1200 utakmica nije toliko puno. Moj me sin, s druge strane, traži dresove samo od vrhunskih igrača. On ima samo najbolje u svojoj kolekciji: Benzema, Modrić, Ronaldo, Messi, dresove osvajača Zlatne lopte i svjetskih prvaka itd.

Linker
29. travanj 2024 06:54