Guenther Iby/afp/profimedia
FANTASTIČNA FORMA

Mladi Vatreni trpa kao na traci. S dva gola donio pobjedu u Bundesligi, mogao bi odlučiti prvaka

Marin Ljubičić zabio je sedam golova u posljednjih pet utakmica za LASK Linz
Piše: SNObjavljeno: 05. svibanj 2024. 16:36

U austrijskoj Bundesligi igraju se posljednja kola tamošnje Lige za prvaka. Jedan od napetih dvoboja odigrali su Austria Klagenfurt i LASK Linz, a slavili su gosti iz Linza s 2:0 i to dvama pogotcima Marina Ljubičića.

Bivši Hajdukovac mrežu je prvi put zatresao u 21. minuti na asistenciju suigrača Mosesa Usora. 22-godišnji Hrvat drugi je put poentirao na početku nastavku, u 48. minuti. Ljubičić je tako stigao do već 11. pogotka sezone, a ujedno i sedmog u posljednjih pet utakmica.

image

Detaljnija statistika: Sofascore

SOFASCORE

Važne bodove u borbi za titulu prvaka prosula je ekipa Sturm Graza, odigravši tek 1:1 kod kuće s Hartbergom. Po domaćine je krenulo loše od samog početka, s obzirom na to da je Slovenac Jan Gorenc Stanković zaradio dva brza žuta kartona i u 9. minuti ostavio svoju momčad s igračem manje. Poveli su gosti u 17. preko Maximilana Entrupa, a Sturm je uspio iščupati bod preko Otara Kiteishvilija.

Taj bi se bod, kako sada stvari stoje, mogao pokazati ključnim u borbi za titulu. Sturm igra sjajnu sezonu te ima priliku prekinuti desetogodišnju dominaciju RB Salzburga u Austriji. Trenutno su prvi s 40 bodova, četiri više od Salzburga koji ima i utakmicu manje, dok je LASK treći.

Zanimljivo je da u posljednja dva kola upravo LASK igra sa Sturmom i Salzburgom te bi Ljubičić, nastavi li sa sjajnim partijama, mogao direktno odrediti novog ili starog prvaka Austrije.

Linker
05. svibanj 2024 16:36