Dominik Oroz

 JOHANN SCHWARZ Apa-picturedesk Via Afp
NEOBIČNA SITUACIJA

Mladi HR reprezentativac mora promijeniti klub zbog - vojske?! Direktor: ‘Nismo mogli ništa učiniti‘

21-godišnji stoper rođen u Beču morat će ostati u Austriji do kraja godine, takva su pravila.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. srpanj 2022. 14:07

Čudna, pomalo neobična situacija dogodila se 21-godišnjem Aloisu Dominiku Orozu. Mladić rođen u austrijskoj prijestolnici Beču odigrao je šest utakmica za hrvatsku U-19 reprezentaciju, a ovoga ljeta zadesila ga je rijetko viđena pojava. Naime, Oroz je od siječnja prošle godine član nizozemskog Vitessea, odakle je stigao iz austrijskog Lieferinga.

Iako mu je Vitesse ovoga ljeta produžio ugovor na još godinu dana, morat će sljedeću sezonu odraditi u Austriji, i to u Sturmu. Zašto? Zbog vojske! Dakle, Oroz se zbog regrutacije i odrađivanja obveznog vojnog roka u Austriji morao vratiti kući, a budući da neće biti izgleda za povratak u Nizozemsku do početka sezone, iz Vitessea su procijenili da bi ga najbolje bilo ostaviti u Austriji. pa su ga posudili Sturmu iz Graza.

- Na klupskoj razini nekoliko smo puta pokušali napraviti sve što je potrebno da bi se Dominika vratilo u Vitesse, ali nismo nikako uspjeli u tome. Dugo je trajalo, moram reći da je bilo i zamorno sve to skupa. Naravno da mi kao klub nemamo utjecaja na austrijsku vojsku, što mi je frustrirajuće. Do kraja kalendarske godine ne bi mogao doći u Nizozemsku pa je ovo bilo i najrazumnije - rekao je Vitesseov direktor Benjamin Schmedes.

Situacija za Oroza u Vitessseu je takva da ima ugovor do ljeta 2024. s mogućnošću automatskog produljenja na sezonu 24/25. Sturm ga pak već u siječnju iduće godine može otkupiti, a Vitesse ga već onda može i vratiti s posudbe, ako se kupnja ne realizira.

Za Vitesse je Oroz odigrao 43 utakmice, od čega 11 europskih, a i finale nizozemskog Kupa pretprošle sezone u kojem je pobjednik bio Ajax.

Linker
12. travanj 2024 03:32