JORGE BERNAL Afp
LOGIČNA ODLUKA

Messi neočekivano izostao s jednog od najtežih gostovanja, izbornik odmah reagirao i smirio naciju

‘Leo nije bio spreman igrati. Nije se osjećao dobro i nismo htjeli riskirati‘, kazao je Scaloni
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. rujan 2023. 07:21

Argentina je kasno sinoć uvjerljivo (3:0) slavila u Boliviji u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo, ali neočekivano se u momčadi nije pojavio Lionel Messi. Argentinski izbornik Lionel Scaloni otkrio je da se zvijezda Inter Miamija "nije osjećala dobro" nakon što je stigla u Boliviju.

Čini se da se Messi nije uspio adaptirati na nadmorskoj visini od 3.637 metara, na kojoj se nalazi stadion na kojem se igrala utakmica. Znamo da su mnogi igrači kroz povijest pričali o teškim uvjetima za igranje u Boliviji. A Messiju je ipak i 36 godina.

Scaloni je rekao da se Messi "dosta potrošio" nakon što je igrao 89 minuta protiv Ekvadora, protiv kojeg je zabio sjajan odlučujući gol iz slobodnog udarca.

- Leo nije bio spreman igrati. Nije se osjećao dobro i nismo htjeli riskirati. Nije bilo potrebno jer ima dovoljno vremena do kraja kvalifikacija i važne stvari dolaze.

Argentina je svejedno uvjerljivo slavila, a golove su zabili Fernandez, Tagliafico i Gonzalez. Domaći su od 39. minute igrali s igračem manje, a tada je Argentina već vodila 1:0.

Linker
03. svibanj 2024 07:27