KARIM JAAFAR Afp
VELIKI SUKOB

Legendarni Talijan ovakve uvrede još nije doživio: ‘On je lažov, nikad nisam upoznao veću kukavicu od njega‘

Talijanski trener je izbacio nekoliko igrača iz saudijske reprezentacije
Piše: SNObjavljeno: 18. siječanj 2024. 13:51

Roberto Mancini vodi reprezentaciju Saudijske Arabije koja je u prvoj utakmici Azijskog kupa nacija pobijedila Oman s 2:1. Talijanski trener je prije tog susreta optužio tri saudijska nogometaša, Nawafa Al-Aqidija, Salmana Al-Faraja i Sultana Al-Ghannama da su odbili igrati za reprezentaciju na ovom natjecanju. Razlog za to je bila, kako kaže Mancini, želja igrača da budu u prvom sastavu dok ih je on vidio kao rezerve.

- Nitko ne može odlučiti tko će igrati osim mene. Ja biram - rekao je tada Mancini, a njegove izjave su izazvale oštru reakciju Yassera Al-Qahtani, 41-godišnjeg bivšeg nogometaša koji je legenda saudijskog nogometa sa 108 nastupa za reprezentaciju.

- Nikad nisam upoznao veću kukavicu od njega. On ne zaslužuje da vodi ovu momčad. Kukavica je, nema nikakvog poštovanja i ima neke psihološke komplekse - rekao je Al-Qahtani i nastavio:

- Kvaliteta koju svaki vođa mora imati je da mora zaštiti ljude koje vodi. On je napustio nogometaše koji zastupaju Saudijsku Arabiju. Zašto on priča o njima prije utakmice protiv Omana kada je sastanak s njima bi prije mjesec i pol dana? Znači, da je i lažov. On je pitao igrače hoće li biti sretni da sjede na klupi, a normalno je da će odgovor biti ‘ne‘. Igrač koji je sretan s time nije ambiciozan i ne zaslužuje da igra u reprezentaciji.

Al-Qahtani ovakve Mancinijeve izjave vidi kao najavu odlaska iz reprezentacije koju je preuzeo u kolovozu s prošle godine, a s kojom ima ugovor do 2027.

- Optužio je nogometaše za nedostatak domoljublja i za ignoriranje povijesti. To nitko ne smije napraviti i ja ću provesti istragu da vidim tko je što točno rekao. Mislim da on na kraju samo želi otići - smatra Al-Qahtani. On nije rekao, ali u slučaju raskida ugovora Talijan bi dobio veliku odštetu od Saudijaca.

Linker
28. travanj 2024 01:50