Mike Egerton/PA Images/Profimedia
NEZALIJEČENA RANA

Legendarni Brazilac još nije prebolio Vatrene: ‘Evo zašto me taj poraz toliko boli‘

S 39-godina na leđima Silva će na ljeto postati slobodan igrač, nazire se kraj karijere
Piše: SNObjavljeno: 04. studeni 2023. 13:07

Bliži mi se kraj karijere i vjerujte, nije mi lako - izjavio je nedavno 39-godišnji Thiago Silva za Sky Sports Italia, čime je nagovijestio da je pitanje trenutka kad će objesiti kopačke o klin.

Iskusnom Brazilcu na ljeto će završiti ugovor u Chelseaju, a naznaka da će se produžiti nema. U njegovim očima je i dalje sjaj svaki put kad izađe na teren, obožava gledati utakmice i bez nogometa ne može živjeti. Otkrio je to na početku opsežnog intervjua za Guardian.

Thiago Silva jedan je od rijetkih sportaša koji s godinama postaje sve bolji. Nakon što je u ljeto 2020. kao 35-godišnjak besplatno stigao u Chelsea iz PSG-a, iskustvom je pomogao da klub u istoj sezoni dođe do trofeja Lige prvaka. Za Guardian se osvrnuo na brojne druge uspone u svojoj karijeri, ali posebno je istaknuo jedan od svojih bolnih poraza - onaj od Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022. Njega, kaže Silva, još uvijek nije zaliječio...

image

Thiago Silva s Chelseajem je osvojio Ligu prvaka 2020.

Justin Tallis/AFP/Profimedia

- Jako, jako me i dalje boli. Mnogi govore da Brazil uopće nije igrao dobro, da smo s razlogom ispali. Bilo je sto razloga zašto i zato... Ali kad se prvenstvo završilo, nije bilo lako. Najbolja momčad ne pobjeđuje uvijek u utakmici. Zato me taj poraz toliko i boli jer smo bili na pravom putu. Naša je momčad bila ujedinjena i to ne samo igrači, nego svi zajedno, trener, stručni stožer, apsolutno svi - nastavlja Silva kojemu je to bilo četvrto Svjetsko prvenstvo.

Bilo je i drugih bolnih sjećanja, poput poraza od Belgije u četvrtfinalu na SP-u u Rusiji 2018., i naravno 7:1 poraz od Njemačke na domaćem Svjetskom prvenstvu četiri godine ranije, iako Silva tada zbog kartona nije bio na terenu. Ali najveći žal ostaje zbog Hrvatske jer Silva je očajnički želio osvojiti Mundijal.

- Dobra stvar u nogometu je razgovor, atmosfera u svlačionici. To će mi jako nedostajati (kad završim). Nedostajat će mi jer je najnevjerojatnija stvar na svijetu biti u sretnom okruženju, poput onog u mom Brazilu - zaključio je Silva.

Linker
27. travanj 2024 09:57