Julian Alvarez u dvoboju protiv Eduarda Camavinge

 ANNE-CHRISTINE POUJOULAT Afp
SVE JE OBJASNIO

Legenda svjetskog nogometa jasna: ‘Ima jedan bolji napadač od Haalanda i Mbappea, evo i zašto‘

Bivši centarfor oduševljen je onim što je sjajni napadač radio na Svjetskom prvenstvu u Kataru
Piše: SNObjavljeno: 27. prosinac 2022. 14:24

Ivan Zamorano je bio sjajan napadač. Sada već 55-godišnji Čileanac je ostavio velikog traga igrajući za Real Madrid i Inter dok je za reprezentaciju upisao 69 nastupa u kojima je postigao 34 gola.

Zamorano je za argentinski Ole komentirao osvajanje Svjetskog prvenstva od strane Lionela Messija i društva, ali umjesto hvaljenja jednog od najboljih nogometaša svih vremena, on se posvetio 22-godišnjem napadaču Julianu Alvarezu koji je bio jedan od junaka Argentine, a kojeg je Manchester City kupio još u siječnju ove godine.

"Ja sam bio klasični napadač, nešto čega više puno nema. U aktualnom, modernom nogometu mislim da je Alvarez najkompletniji napadač. On je praktično još dječak, ali sve radi odlično - sjajno se izvlači na obje krilne pozicije, ulazi s tih pozicija u sredinu, prvi je u obrani, ima dobru viziju i nije sebičan u pronalasku suigrača, igra odlično glavom, puca prema golu s obje noge, a ima i fizičku snagu da izdrži sve protivničke napade", rekao je Zamorano i usporedio Alvareza s najboljim mladim napadačima današnjice:

"Mislim da je on kompletniji od Haalanda jer Norvežanin ne igra dobro na krilnim pozicijama dok Mbappe ne sudjeluje toliko u kreiranju napada. Julian radi to sve, a uz to je izuzetno srčan pa mu je to dodatni plus."

Linker
01. svibanj 2024 09:16