Billy Kenny

 Screenshot: Twitter
PROPALA NADA

‘Konzumirao sam alkohol i kokain punih 25 godina, iznenađen sam da sam uopće živ. Bio sam sebično go**o‘

Ispovijest nekad velikog talenta engleskog nogometa kojem se predviđala velika budućnost
Piše: SNObjavljeno: 22. ožujak 2023. 11:13

Billy Kenny bio je velika nada Evertona i jedna od velikih nada engleskog nogometa općenito 1990-ih.

Dobio je nadimak ‘Goodison Gazza‘, debitirao je u dresu engleske U21 reprezentacije i kao 19-godišnjak proglašen je najboljim igračem Merseyside derbija 1992. godine u kojem je njegova momčad pobijedila Liverpool 2:1. Ali tada su njegova kola krenula nizbrdo i karijera mu se posve ugasila. U Evertonu je odigrao svega 17 utakmica, 4 u Oldhamu i 2 u Barrowu i tu je bio kraj igračke karijere. Što se zapravo dogodilo?

"Konzumirao sam alkohol i kokain punih 25 godina. Iznenađen sam što sam uopće živ", priznao je danas 49-godišnji Kenny za Liverpool Echo.

"Nikad nisam popio ni pivo dok nisam ušao u prvu momčad Evertona. Osjećao sam kao da se moram uklopiti u momčad jer sam u to vrijeme bio klinac. Tada sam počeo konzumirati alkohol i kokain i to sam radio non-stop 25 godina. Ustao bih se ujutro, pio dva, tri dana, jeo kinesku hranu i onda spavao iduća dva dana. Pa tako u krug. Bio sam sebično go**o, sve što sam želio bili su alkohol i droga", objašnjava nekadašnji talent.

Danas mu je, kaže, žao zbog svega što je priuštio roditeljima.

"Za time najviše žalim, za onime što sam napravio majci i ocu. Moj otac voli nogomet, ali neko vrijeme nije mogao izaći iz kuće bez da ga pitaju: ‘Je li Billy ok? Jel još živ?‘

Nakon smrti majke Kenny je pronašao snage za borbu protiv ovisnosti.

"Danas sam trijezan i to je sjajno. Znam gdje sam pogriješio kada sam bio mlad. Jasno mi je da sam trebao pomoć, ali tada ju nisam imao. I dalje imamo loših dana i moram se truditi da ostanem trijezan i čist. Dobio sam drugu priliku u životu. Igrao sam za Everton i nitko mi to ne može oduzeti. Započeo sam drugu fazu života i počinjem uživati u njoj", zaključio je Kenny.

Linker
20. svibanj 2024 02:44