Nogometaši Juventusa

 GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
ŠEF JE JASAN

Juventus dobio ozbiljno upozorenje: Uđete li u to natjecanje, odmah vas izbacujemo iz Serie A!

Španjolci tvrde da Superliga još uvijek nije mrtva: ‘Ljudi, Florentino Perez nikada ne gubi.‘
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 24. ožujak 2022. 10:28

Projekt europske nogometne Superlige, sudeći po pričama s raznih strana nogometne Europe, još uvijek nije mrtav. Dapače, predsjednik LaLige, svojevrsnog udruženja španjolskih prvoligaša Javier Tebas, znakovito je ustvrdio:

- Ljudi, Florentino Perez nikad ne gubi. Uvijek gleda na nešto novo. Superliga je njegov koncept, počelo je sve skupa još prije par godina. To je njegovo djelo, ne toliko Real Madrida, koliko njegovo. To i dalje postoji, a Europska unija to može riješiti. Problem je što su se nacionalne vlade već izjasnile. Svi oni i dalje rade na nečem novom, što opet neće uspjeti. Mimo engleskih klubova, protiv UEFA-e, FIFA-e i Premier lige - otkrio je Tebas.

Tebas je na događaju nazvanom LaLiga Genuine govorio i o mogućnosti da Barcelona na ljeto potpiše Erlinga Haalanda.

image

Javier Tebas

PIERRE-PHILIPPE MARCOU Afp
image

Gabriele Gravina

RICCARDO FABI Nurphoto Via Afp

- Barcin ulazak u projekt CVC neće joj dopustiti dovođenje Haalanda. CVC je samo jedan korak, ali Barca će ih morati poduzeti mnogo više kako bi se dovela u ekonomsku situaciju da bi potpisala jednog takvog igrača. Ne znam hoće li Barca ući u CVC i kakva je njena strategija - kaže Tebas i dodaje:

- Sve upućuje na to da će Kylian Mbappe završiti u Realu. Još nije sasvim sigurno, ali znam da neće biti u PSG-u. Za kompetitivnost La Lige bilo bi bolje da Haaland ne završi u Realu, ali bio bih sretan i ako se to dogodi - rekao je predsjednik španjolskih prvoligaša.

Istovremeno s Tebasovom, kroz eter je prostrujila i izjava predsjednika Talijanskog nogometnog saveza, Gabrielea Gravine. Podsjetimo, uz Barcelonu i madridski Real, najveći zagovaratelj Superlige je i Juventus, čiji je čelnik Andrea Agnelli. Gravina je jasno poručio - uđite u Superligu i bit ćete izbačeni iz Serie A!

image

Gabriele Gravina

RICCARDO FABI Nurphoto Via Afp

- Taj ugovor o Superligi je velika nepoznanica. Ali, svaki pokušaj Juventusa da uđe u nju rezultirati će njegovim izbacivanjem iz talijanske lige. Po meni, Superliga je krivi odgovor na pravo pitanje, odnosno na novu potrebu koja se javlja u europskom nogometu. Istina je da i mi, Talijani, moramo osmisliti kako naše prvenstvo učiniti boljim i proširiti ga na druga tržišta - rekao je Gravina.

Linker
23. svibanj 2024 09:44