Detalj s utakmice Reala i Seville

 JAVIER SORIANO Afp
SVE PO STAROM

Iz Reala nakon poništenog gola zagrmjeli: ‘Ovo što doživljavamo je sramotno!‘

‘U sezoni 2020./21. oduzeli su nam ligu u utakmici protiv Seville i ne znam što sada žele‘, kažu iz RMTV-a
Piše: Vito TomasObjavljeno: 26. veljača 2024. 07:10

Real Madrid je na Santiago Bernabéu svladao Sevillu s 1:0 u susretu 26. kola španjolskog prvenstva. Do pogotka Luke Modrića u 81. minuti mreže su mirovale, a situacija iz prvog dijela ostavila je mrlju na susretu i opet pokrenula rasprave o sudačkim odlukama.

Naime, Madriđani su poveli golom Lucasa Vazqueza u 10. minuti, no pogodak je vrlo brzo poništen zbog prethodnog prekršaja. Razbjesnila je ta odluka navijače Kraljevskog kluba, a posebno su razjareni na odluku Díaza de Mere, već uobičajeno, bili komentatori na RMTV-u.

- Nema prekršaja i javnosti je to vrlo jasno - bila je ekspresna reakcija, još prije nego što je sudac otišao situaciju pogledati na VAR.

- Kakvo suđenje imamo sa Sevillom. Ma daj, cijelu godinu. U ovom duelu praktički nema kontakta - poručili su s RMTV-a pa se prisjetili i prošlih utakmica protiv Seville:

- U prvoj utakmici nisu nam dopustili da pobijedimo, a pogreške u ovih prvih deset minuta sprječavaju Madrid da pobjedi. Ozbiljna je stvar ovo što se događa u nogometu. Ovo što doživljavamo je sramotno. U sezoni 2020./21. oduzeli su nam ligu u utakmici protiv Seville i ne znam što sada žele.

>>> PONIŠTENI POGODAK POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nastavlja se tako pripetavanje u Španjolskoj na temu sudaca. Do prije nekoliko tjedana Madriđani su bili ti koji su pobjeđivali uz pomoć sudačkih odluka, a već danas su i sami žrtve. Teško je više pohvatati koji je narativ aktualan, no na njemu svakodnevno rade navijači, igrači pa i treneri, u ovom slučaju i komentatori, s obje strane. Svaka strana aktivno propagira svoje ideje i viđenje, a u tome daleko prednjači upravo RMTV.

Iz televizije podređene Madridu toliko su pretjerali da ih je Sevilla jučer, dan prije utakmice, odlučila prijaviti Španjolskom nogometnom savezu optužujući ih za kampanju uznemiravanja sudaca te konačnog utjecanja na njihove predstave na utakmicama.

- Vidimo kakva je tendencija suđenja u ovoj ligi. S terena i iz VAR-a vidi se da to nije prekršaj, tako da imam dvojbu: tko zove suca, je li to González Fuertes iz VAR-a, je li ga iz susjedne sobe nazvao gospodin Medina Cantalejo, šef sudačke komisije u Španjolskoj, ili gospodin Clos Gómez, španjolski sudac koji se u Madridu smatra pristran Barceloni. Slike potvrđuju da sjena sumnje ponovno visi nad španjolskim nogometom - zaključili su ogorčeno iz RMTV-a nakon novog poništenog pogotka Reala.

Madriđanima je, inače, ovo 21. poništeni pogodak otkad je uveden VAR te po tome predvode ljestvicu momčadi s najviše poništenih golova u Španjolskoj.

Linker
24. travanj 2024 23:22