PAUL ELLIS Afp
NOVO POGLAVLJE KARIJERE

Gdje će velški junak Gareth Bale nastaviti karijeru? Procurila iznenađujuća opcija: ‘Imam pregršt ponuda‘

Gareth Bale odveo je velšku nogometnu reprezentaciju na SP u Kataru, a nakon lipnja tražit će novi klub
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2022. 07:14

Andrij Jarmolenko skrenuo je Baleov slobodni udarac u vlastitu mrežu za 1:0 pobjedu Walesa protiv Ukrajine u Cardiffu, pa je tako izboren prvi Mundijal nakon 1958. godine.

Bale će koncem lipnja napustiti Real Madrid nakon devet godina, a iako se zasad ne zna gdje će točno nastaviti karijeru, Velšanin tvrdi: "Imam gomilu ponuda!"

Nagađa se kako će 32-godišnji Bale potražiti klub u kojem će imati zagarantirano mjesto startera jer želi biti čim oštriji i u formi za Mundijal.

image
GEOFF CADDICK Afp

Bale je sezonu 2020/21 proveo na posudbi u Tottenhamu zabivši 16 golova, pa povratak u Premiership ne može se isključiti kao ni odlazak u rodni mu Cardiff iako igraju u drugom rangu engleskog nogometa (Championship). Međutim, jedna od opcija za Balea je i odlazak u Ameriku, konkretno u redove DC Uniteda.

Glumac Rob McElhenney pak smatra da bi peterostruki osvajač Lige prvaka trebao okušati sreću u jednom drugom velškom klubu, konkretno Wrexhamu, čiji je suvlasnik.

Ostaje za vidjeti koju će opciju odabrati.

"Ovo je najveći rezultat u povijesti velškog nogometa. Svi smo ekstatični i idemo na SP! To je ono za što smo radili od prvog dana, tako smo sretni", govorio je Bale nakon plasmana na Mundijal.

Linker
18. travanj 2024 09:05