Gareth Bale

 HEULER ANDREY/SPP/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Heuler Andrey/spp/shutterstock Editorial/profimedia
IZNENADNA OBJAVA

Gareth Bale donio šokantnu odluku: ‘Povlačim se iz nogometa, i to - odmah! Krećem u novu avanturu...‘

Kaže, o svemu je dugo i dobro razmislio i donio odluku s kojom će se moći nositi.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2023. 16:19

Ikona velškog nogometa i nekadašnji dugogodišnji igrač madridskog Reala u kojem je igrao zajedno s kapetanom Vatrenih, Lukom Modrićem, 33-godišnji Gareth Bale donio je odluku o prestanku svoje nogometne karijere....

Oglasio se priopćenjem na Facebooku:

- Nakon pažljivog i promišljenog razmatranja, objavljujem svoje povlačenje iz nogometa na klupskoj i reprezentativnoj razini.

Osjećam se nevjerojatno sretno zbog toga što sam ostvario san i igrao sport kojeg volim. Dao mi je neke od najboljih trenutaka u životu. Vrh vrhova nakon 17 sezona kojeg će biti nemoguće replicirati, neovisno o tome koje će mi sljedeće poglavlje u životu biti - napisao je Bale pa dodao:

- Od mog prvog doticaja s loptom u Southamptonu, do moje zadnje pobjede u Los Angeles FC-u i svega toga između, sve me ispunjava nevjerojatnim ponosom i zahvalnosti. Igrati i biti kapetan moje zemlje 111 puta je ostvarenje svih mojih snova. Nemoguće je iskazati zahvalnost svima koji su bili uz mene na ovom putovanju. Osjećam se dužan toliko ljudi zbog toga što su mi pomogli promijeniti život i oblikovali karijeru o kojoj nisam mogao niti sanjati kada sam počeo s nogometom, a kada mi je bilo 9 godina.

image

Gareth Bale i Luka Modrić u dresu Reala

ISABELLA BONOTTO Afp

Svim mojim bivšim klubovima, Southamptonu, Tottenhamu, Real Madridu i LAFC-u, svim mojim prijašnjim menadžerima i trenerima, popratnom osoblju, suigračima i vjernim navijačima, agentima, nevjerojatnim prijateljima i obitelji, učinak kojeg ste imali u mojoj karijeri je nemjerljiv.

Mojim roditeljima i sestri, bez vaše posvećenosti u najranijim danima, bez čvrste potpore, ne bih ovo sada niti pisao. Hvala vam što ste me postavili na pravi put. Mojoj ženi i djeci, vaša ljubav i podrška nosila me u svemu. Bili ste iza mene kroz sve uspone i padove. Inspirirali ste me da budem bolji i da vas činim ponosnima. Dakle, krećem dalje s nestrpljenjem na neke nove staze svog života. Došlo je vrijeme za promjenu i tranziciju, stigla je prilika za nove avanture... - napisao je Bale.

Bale je u svojoj karijeri osvojio pet trofeja Lige prvaka s Realom i tri naslova španjolskog prvaka uz jedan španjolski kup i superkup. Posljednji trofej karijere stigao je u Los Angelesu kada je prošle sezone bio prvak toga natjecanja.

Linker
24. travanj 2024 05:16