Livaković i društvo stali su pred navijače i nakon poraza dobili - aplauz

 ALI ATMACA Anadolu Via Afp
KRAJ VELIKE SERIJE

FOTO: Livaković i društvo doživjeli nešto što se ne viđa često u nogometu, oglasio se i Edin Džeko

Nakon 19 pobjeda u svim natjecanjima ove sezone, Fenerbahče je upisao prvi poraz
Piše: SNObjavljeno: 05. studeni 2023. 08:07

U 11. kolu turske Superlig nogometaši Trabzonspora su u gostima svladali Fenerbahče 3:2 čime je stao niz domaće momčadi u prvenstvu od deset pobjeda.

Domaćina nije spasio ni Dominik Livaković koji je prvi pogodak primio već u 10. minuti. Strijelac je tada za Trabzonspor bio Onuachu. Fenerbahče je zapravo slomljen u prvim minutama drugog dijela kada je hrvatski reprezentativni vratar u razmaku od samo dvije minute primio nova dva pogotka.

Dušan Tadić je 61. minuti realizirao jedanaesterac i smanjio na 1:3, a na putu prema potencijalnom preokretu domaćin je napravio korak unatrag u 78. minuti. Tada je domaći igrač Yuksek dobio drugi žuti karton.

image
ALI ATMACA Anadolu Via Afp

Uspio je Fenerbahče smanjiti na 2:3, opet je Tadić pogodio s bijele točke u 90., ali je to bilo sve od dotad vodeće momčadi na ljestvici.

Međutim, unatoč prvom porazu, Livi i društvo doživjeli su nakon utakmice nešto što se ne vidi često nakon poraza, pogotovo protiv zakletih rivala. Navijači su nakon poraza Liviju i društvu priredili ovacije, nagradivši ih tako za nevjerojatan niz od 19 pobjeda ove sezone u svim natjecanjima, po čemu su do jučer bili najbolji u Europi. Izvanrednu seriju započeli su 26. srpnja trijumfom nad Zimbruom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

image
ALI ATMACA Anadolu Via Afp

Treba reći i Livaković kod sva tri gola nije mogao puno napraviti jer su udarci zaista bili neobranjivi. Nakon utakmice nije bilo kritika na račun hrvatskog vratara, a turski mediji dan poslije prozivaju dva Fenerova braniča, Oosterwoldea i Sameta, zbog brojnih pogešnih dodavanja i lošeg čuvanja protivničkih ofenzivaca.

Domać igrači nakon utakice nisu bili raspoloženi za davanje izjava, oglasio se tek kapetan Edin Džeko.

image
ALI ATMACA Anadolu Via Afp

"Dobili smo gol iz prvog njihovog centaršuta, svaki njihov ozbiljniji napad bio je gol. Igrali su presing konstantno što nam nije odgovaralo. Puno smo griješili, a posebno se to odnosi na prvo poluvrijeme. Pobjede i porazi su sastavni dio nogometa. Najvažnije je da nismo odustali ni nakon crvenog kartona i to je pozitivna stvar večeras. Naučit ćemo lekciju iz ovog poraza i potruditi se da više ne pravimo iste greške", pčoručio je Džeko.

Trabzonspor je, što se ligaških utakmica tiče, u gostima kod Fenera slavio prvi put od kolovoza 1997. godine.

Na ljestvici sada vodi aktualni prvak Galatasaray koji ima 31 bod, dok Fenerbahče ima bod manje. Trabzonspor, kojeg je donedavno trenirao Nenad Bjelica, ali je i morao otići uslijedi slabijih rezultata, sada je četvrti i ima 19 bodova.

Linker
02. svibanj 2024 09:22