GLYN KIRK Afp
BOMBA NA POMOLU

Fener želi Bilića, ali sada se pojavio puno jači ‘igrač‘! Legenda bi ponovno mogla na izborničku klupu

Bilić je u subotu raskinuo s Kinezima, a već su se pojavili mnogi zainteresirani
Piše: Tomislav Juranović/JLObjavljeno: 09. siječanj 2022. 21:55

U subotu je kineski prvoligaš Beijing Guoan objavio kako je sporazumno ugovor s nekadašnjim izbornikom Vatrenih Slavenom Bilićem. Uz vijest je također navedeno kako je 53-godišnji hrvatski strateg odlučio napustiti klub „kako bi bio sa svojom obitelji u vrijeme pandemije COVID-19“.

Bilić je u Beijing Guoan došao u siječnju 2021. godine te je odveo momčad do petog mjesta u kineskom prvenstvu koje je netom završilo.

Samo dan kasnije pojavila se vijest kako bi legenda Vatrenih ponovno mogla sjesti na izborničku klupu. Premda je, poglavito u turskim krugovima, gotovo pa sigurno da će Slaven Bilić, nakon što je raskinuo ugovor s Beijing Guoanom, preuzeti Fenerbahče, pojavila se informacija da je poljski Savez kontaktirao negdašnjeg HR izbornika i ponudio mu klupu poljske reprezentacije, koju za odlazak na SP u Kataru čeka baraž s Rusijom. Ako pobijede "zbornaju", za SP ih još čeka bolji iz susreta Švedske i Češke. Bilić je na potezu.

Osim na mjestu izbornika Hrvatske Bilić je ranije još radio u Hajduku, Hrvatskoj U-21, moskovskom Lokomotivu, Bešiktašu, West Hamu, Al-Ittihadu i West Bromwichu.

Linker
25. travanj 2024 08:20