Jürgen Klopp

 CHRISTOPH REICHWEIN Dpa Picture-alliance Via Afp
NIJEMCI OTKRIVAJU

Evo koliko će Klopp zarađivati na novom poslu. Samo pet trenera na svijetu ima veću plaću

Nijemac će, prema navodima, svoje usluge naplaćivati između osam i 11 milijuna eura godišnje
Piše: SNObjavljeno: 11. listopad 2024. 23:19

Njemačkim naslovnicama ovih dana dominira Jürgen Klopp i njegov novi angažman s Red Bull grupom. Podsjetimo, bivši strateg Liverpoola imat će funkciju globalnog direktora za nogomet, te je potpisao ugovor koji će teći od 1. siječnja 2025. godine, a najzaslužniji za njegov dolazak u Red Bull je Oliver Mintzlaff (49), koji je od 2014. do 2022. bio izvršni direktor RB Leipziga.

Klopp će kao jedan od najmoćnijih ljudi u Red Bull organizaciji biti odgovoran za najbitnije odluke za sve klubove pod njihovim vodstvom. Uz Leipzig, riječ je o Salzburgu, Leedsu, New Yorku, Bragantinu i Omiya Adriji, a uskoro bi pod palicom organizacije mogao biti i francuski drugoligaš Paris FC.

Bild sada donosi nove informacije vezane uz Kloppov ugovor s Red Bullom. Nijemac će, prema navodima, svoje usluge naplaćivati između osam i 11 milijuna eura godišnje. Za usporedbu, Klopp je u Liverpoolu po sezoni dobivao oko 20 do 22 milijuna eura, tako da je riječ o značajno manjoj cifri.

"Želim razviti, unaprijediti i podupirati nevjerojatni nogometni talent koji imamo", rekao je Klopp na predstavljanju.

Samo pet trenera na svijetu zarađivat će više od karizmatičnog Nijemca. Najplaćeniji je Roberto Mancini koji u Saudijskoj Arabiji zarađuje preko 25 milijuna godišnje, Pep Guardiola u Manchester Cityju zarađuje 23,9 milijuna eura po sezoni, a u društvo plaćenijih od Kloppa upadaju još Mikel Arteta (Arsenal, 17,9 milijuna eura), Diego Simeone (Atletico Madrid, 12 milijuna eura) te Carlo Ancelotti (Real Madrid, 11,5 milijuna eura)

Linker
12. listopad 2024 00:30