Cristiano Ronaldo

 OLI SCARFF Afp
CHELSEA, BAYERN...

Englezi: Ronaldo je depresivan, gigant ga je posramio, a njegov agent okolo ruča s konkurentima Uniteda

Odlazak s Old Trafforda činio se kao gotova stvar, a onda je usljedila nevjerojatna reakcija kluba.
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 26. lipanj 2022. 13:15

Cristiano Ronaldo planetarna je zvijezda. Jedan od ljudi s najvećim brojem pratitelja na društvenim mrežama. Logično je stoga da ga i mediji maksimalno eksploatiraju. A mediji, poglavito engleski, plasirali su nedavno u javnost procjenu duševnog stanja slavnog Portugalca. Isto bi se moglo opisati jednom rječju: depresivno!

A kako bi se čovjek i mogao osjećati kada je za nastavak karijere nakon madridskog Reala i torinskog Juventusa odabrao povratak u Manchester United (mada je imao i ponudu konkurentskog Cityja, aktualnog prvaka Engleske). Iako je 37-godišnji Ronaldo u 39 utakmica ugradio 24 pogotka, bila je posve razočaravajuća sezona za navijače ''crvenih vragova''. Liga prvaka im je ''pobjegla'' čak za 13 bodova. United je završio kao šesta momčad Premierlige, sa statusom sudionika kvalifikacija Europske lige.

image

Cristiano Ronaldo

OLI SCARFF Afp

Nezadovoljstvo uvijek ambicioznog Ronalda sputavala su i medijska nagađanja kako ga novi menadžer ''vragova'' Erik ten Hag ne vidi u svojim projekcijama za novu sezonu. Usput, medijske su kalkulacije krenule u potragu za Ronaldovim novim klubom. Spomenut je minhenski Bayern. Međutim njemački kolos posramio je Portugalca objavom pet razloga zbog kojih dolazak Ronalda na Allianz Arenu nije opcija!

Medijska nagađanja o izvjesnom odlasku Ronalda s Old Trafforda potencirao je i jedan poslovni ručak njegovog agenta (Jorge Mendes) s novim suvlasnikom Chelseaja, Amerikancem Toddom Boehlyjem. Odlazak Ronalda iz (crvenog dijela) Manchestera činio se kao sigurna oklada...

Uslijedila je međutim (ne)očekivana reakcija kluba. Manchester United plasirao je javnosti i potencijalnim kupcima služeno priopćenje: Cristiano Ronaldo nije na prodaju! Dakle, ''insajderske dojave'' kako ten Hag ne računa na Ronalda pokazale su se kao – fake news! Mada ne treba brzati sa zaključcima, razdoblje je prijelaznog roka i sve su vijesti (uključujući i službena priopćenja) podložne dramatičnim obratima...

Linker
20. travanj 2024 15:15