ANDY BUCHANAN Afp
POD POVEĆALOM

Dvostruki kriteriji UEFA-e! Nema kazne za engleske velikane zbog kršenja protokola, ali sankcije prijete Celticu

Europski nogometni savez je vrlo strog i konzervativan po pitanju protokola
Piše: Dean BauerObjavljeno: 17. rujan 2022. 08:31

Jedan škotski i dva engleska kluba, Glasgow Rangers odnosno Manchester City i Chelsea neće biti kažnjeni od UEFA-e zbog kršenja inače vrlo strogih pravila protokola Lige prvaka. Naime, sva tri kluba su zatražila i nisu dobila odobrenje UEFA-e da prije svojih ovotjednih domaćih utakmica Lige prvaka održe minutu šutnje u počast preminuloj kraljici Elizabeti II, te nakon toga intoniraju i englesku himnu koja je nakon smrti kraljice s malo izmijenjenim tekstom - "Bože, čuvaj Kralja".

Europski nogometni savez je vrlo strog i konzervativan po pitanju protokola, te je znano da se uoči utakmice Lige prvaka izvodi samo službena himna tog natjecanja.

Rangers, City i Chelsea nisu poslušali UEFA-u, već su održali minutu šutnje, dok na stadionima Cityja i Rangersa istina nije intonirana himna, već su je navijači sami otpjevali. Iz UEFA-e je poručeno da klubovi zbog toga neće biti kažnjeni. Međutim, bit će kažnjen jedan drugi klub.

Pod istragom je naime Glasgow Celtic čiji su navijači na gostovanju u Varšavi gdje je Celtic igra protiv ukrajinskog Šahtara, izvjesili veliki transparent s pogrdnom porukom "F... the Crown". Čak i oni koji ne znaju engleski, shvaćaju što je sadržaj.

Osvanuo je i još jedan transparent s natpisom "Michael Fagan, žao nam je zbog tvog gubitka". Valja pojasniti, Michael Fagan je muškarac koji je 1982. provalio u Buckinghamsku palaču, mimoišao cjelokupno osiguranje, ušao u spavaću sobu kraljice Elizabete II i s njom ondje razgovarao.

Linker
25. travanj 2024 00:41