Slavlje DR nConga

 SIA KAMBOU Afp
BITKA ZA ČETVRTFINALE

Drama na Afričkom prvenstvu: Egipt ispao u ruletu jedanaesteraca, Gvineja i DR Kongo u četvrtfinalu

DR Kongo će u četvrtfinalu igrati protiv Gvineje koja je pobijedila Ekvatorsku Gvineju sa 1-0.
Piše: HinaObjavljeno: 29. siječanj 2024. 06:13

Nogometne reprezentacije Gvineje i DR Konga izborile su plasman u četvrtfinale afričkog Kupa nacija koji se održaba u Obali Bjelokosti.

DR Kongo se probio među osam najboljih nakon što je u osmini finala porazio Egipat sa 8-7 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Posljednji put kada je DR Kongo pobijedio Egipat u srazu Kupa nacija bilo je u polufinalu prije 50 godina kada je na koncu i podigao trofej.

Meschak Elia je doveo DR Kongo u vodstvo u 37. minuti, a izjednačio je Mohamed Mostafa iz jedanaesteraca u 45. minuti. Utakmica je završila bez pobjednika, a zanimljvo bio je to četvrti remi za obje ekipe nakon što su kroz skupine prošle s tri neodlučena ishoda. No, kako se u ovaj fazi mora dobiti pobjednik, na koncu su odlučivali jedanaesterci.

image

Igrači Egipta

SIA KAMBOU Afp

Pitanje pobjednika na koncu je razriješeno nakon devet serija jedanaesteraca. Kod Egipta su promašili u drugoj seriji Mohamed Mostafa, te u devetoj vratar Gabaski, dok je kod DR Konga u drugoj seriji promašio Arthur Masuaku.

DR Kongo će u četvrtfinalu igrati protiv Gvineje koja je pobijedila Ekvatorsku Gvineju sa 1-0.

Pogodak odluke zabio je Mohamed Bayo u osmoj minuti sudačke nadoknade.

Ekvatorska Gvineja je od 56. minute igrala bez isključenog Frederica Bikora, a u 69. minuti nije uspjela realizirati jedanaesterac. Emilio Nsue je pogodio stativu.

U subotu su međusobni četvrtfinalni ogled izborili Angola i Nigerija.

Angola je pobijedila Namibiju sa 3-0, dok je Nigerija porazila Kamerun sa 2-0.

U ponedjeljak su na rasporedu još dva susreta osmine finala, sastaju se Zelenortski Otoci i Mauritanija, te Senegal i Obala Bjelokosti, dok će u utorak u posljednja dva ogleda osmine finala igrati Mali - Burkina Faso, te Maroko - Južna Afrika.

Linker
28. travanj 2024 00:27