Ivan Perišić, Marko Livaja, Joško Gvardiol

 Cropix
MISTERIJ JE RIJEŠEN

Doznajemo kako se dogodila razmjena među Vatrenima: Sve je započeo Perišić, a onda je Livaja ‘žicao‘ Gvardiola

Brojke su prešle put od napada do obrane, želje su se svima ispunile uoči ogleda na Poljudu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 27. ožujak 2023. 08:13

Primijetili ste da su trojica Vatrenih u remiju protiv Walesa (1:1) nosili drukčije brojeve. Ivanu Perišiću na leđima je stajao broj 14, iako je u posljednje vrijeme nosio četvorku, koju je na Poljudu preuzeo Joško Gvardiol, a istovremeno se naš rastući stoper odrekao broja 20, taj je stajao na leđima Marka Livaje, dosadašnje 14-ice Vatrenih. Kako se dogodila ova trostruka rošada?

Bio je to simpatičan razgovor naših reprezentativaca, a sve je počelo na zahtjev Perišića. Zatražio je Livaju da mu prepusti broj 14, samo on zna iz kojih razloga, ali možda se jedan od njih krije u činjenici da Perišić u Tottenhamu nosi broj 14.

image

Perišić s brojem 14

ANTE CIZMIC Cropix

Kako su Livaja i Perišić dobri prijatelji, napadač Hajduka ispunio mu je želju. Međutim, ako bi se zamijenili, Livaja bi morao nositi četvorku, a to mu nije bio najsretniji scenarij jer smatra da je ta brojka karakteristična za obrambene igrače. Pa se sjetio jednog kojem bi se mogao obratiti, ne bi li ga "nažicao" na razmjenu koja odgovara svoj trojici.

Joško Gvardiol nije imao problema s pozdravom broja 20, pa ga je prepustio Livaji i preuzeo Perišićevu četvorku. Eto, tako su brojke naših reprezentativaca prošle put od ofenzivne do defenzivne linije.

image

Livaja s brojem 20

ANTE CIZMIC Cropix

Zvuči smiješno, ali nije tako rijedak slučaj da se reprezentativci svađaju oko brojeva. Naravno, ne u našem nacionalnom sastavu, nije to karakteristično za zajednicu koja neprestano promovira timski duh i zajedništvo, a Hrvatska reprezentacija doslovno je diljem svijeta poznata po tim osobinama.

Prijepori su se, recimo, 2019. javili u reprezentaciji Njemačke. Manuel Neuer i Max Andre Ter Stegen u tom su trenutku bili ponajbolji vratari svijeta (potonji je to još uvijek) i žustro su se prepirali oko broja 1. Samo dijelom bismo to mogli razumjeti, jer ipak vratarska jedinica nosi određeni status te se podrazumijeva da ju nosi prvotimac.

image

Joško Gvardiol s brojem 4

VOJKO BASIC Cropix

- Ne sviđa mi se što Ter Stegen govori, slobodno mi neke stvari može reći direktno - govorio je Neuer, da bi mu vratar Barce uzvratio:

- Ne možete očekivati da sam sretan što ne igram. Manuel ne mora pričati o svojim osjećajima, kad pogledam kako se ponašao posljednjih nekoliko godina, smatram da su njegove izjave neprimjerene.

No, u slučaju Vatrenih nije bilo problema, što je jedan mali, ali lijepi pokazatelj odlične atmosfere, kakva neupitno vlada među srebrnim i brončanim reprezentativcima.

Linker
25. travanj 2024 15:28