PAUL ELLIS Afp
NE MOŽE PREŽALITI

Cityjeva zvijezda oplela po Realu: ‘Na terenu je bila samo jedna momčad, a ovo nismo očekivali od njih‘

Taktika da ‘parkiraju autobus‘ ispred svojih vrata urodila je plodom
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2024. 10:48

Nogometni svijet ne stišava se oko uzvratne utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Real Madrida. Iako su domaćini bili favorizirani da prođu dalje, Kraljevski klub uspio je doći do raspucavanja jedanaesteraca te je prošao dalje.

Opasno su "visili" velik dio utakmice jer su Građani konstantno prijetili te izvršavali rafalnu paljbu na gol Andrija Lunina, ali ipak su uspjeli izdržati i plasirati se u polufinale. Taktika da "parkiraju autobus" ispred svojih vrata urodila je plodom, no to nije previše razveselilo ponajboljeg veznjaka svijeta Rodrija, koji je za BBC Sport kazao da nisu zaslužili završiti svoj put u najjačem europskom klupskom natjecanju.

- Iskreno, na terenu je bila samo jedna momčad. Oni su se branili, znamo koliko ih je teško pobijediti, ali mi smo trebali proći dalje.

Kasnije je za španjolski Movistar rekao da je iznenađen taktikom Reala.

- Nismo očekivali da će se toliko duboko povući. Znali smo da će imati "dugu noć", ali ovako nešto... Jedini šut u okvir je ušao u mrežu, gubili smo većinu utakmice, ali da smo bili nešto precizniji, pobijedili bismo. Real je prošao, ali mi smo to zaslužili. Na kraju dana, ovo je nogomet. Dali smo sve od sebe tako da nemamo za čime žaliti. Čestitke Realu.

Linker
18. travanj 2024 10:48