Aleksander Čeferin i Marijan Kustić

 FOTO: Kristian Skeie - UEFA
MARIJAN KUSTIĆ

‘Čeferin već ima naš glas, sad je samo potvrdio kakav je čovjek! I veliki je prijatelj Hrvatske‘

Predsjednik HNS-a već je otkrio karte za buduće izbore u UEFA-i
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. svibanj 2022. 15:39

Aleksander Čeferin ušao je u posljednju godinu mandata na poziciji predsjednika UEFA-će, što je u pravilu vrijeme kad interesne skupine startaju s brojnim lobiranjima. Vidjet ćemo hoće li se u međuvremenu uopće pojaviti neki protukandidat, ali jasno je da će Hrvatska čvrsto stati iza Slovenca.

- Naravno da samo prezadovoljni s Čeferinovim radom i da ima našu maksimalnu podršku i glas - potvrdio nam je i HNS-ov predsjednik Marijan Kustić, te nastavio:

- Čeferin stalno pokazuje koliko misli na kompletnu nogometnu obitelj, na ukupni razvoj nogometa, a ne samo na potrebe onih najvećih i najbogatijih.

To što je Čeferin odustao od "elitizacije" Lige prvaka, te priznao da su u jednom trenutku bili na krivog tragu kad su je pomišljali poprilično zatvoriti - što je bio plod velikog pritiska klubova koji su htjeli Superligu - poprilično je impresioniralo mnoge u Europi.

- Samo je pokazao kakav je čovjek, te da će za globalni interes nogometa napraviti sve što treba. Vidjeli smo i kako se čvrsto postavio u trenutku kad je osnovana Superliga - nastavlja Kustić. - Čeferin je i veliki prijatelj Hrvatske. U Izvršni odbor UEFA-e postavio je Davora Šukera, a za svoju desnu ruku Zvonimira Bobana, koji je šef za nogometna pitanja. Na ljeto će se sastanak Izvršnog odbora UEFA-e održati na Hvaru, što je još jedno priznanje za hrvatski nogomet i HNS.

Čeferin nastavlja i s politikom ulaganja u sve članice UEFA-e.

- I HNS je znate to već dobio 17 milijuna eura za razdoblje od 2024. do 2027. Riječ je o novcu namijenjenom za poboljšanje infrastrukture, te za edukaciju ljudi iz nogometa. HNS već godinama ulaže u infrastrukturu, kompletna regija zavidi nam na terenima na kojima se igra Prva HNL, tako da ćemo i taj novac sigurno usmjeriti u nova poboljšanja - zaključio je Kustić.

Nema sumnje da Čeferin i Boban prepoznaju poboljšanja koja su se dogodila u Hrvatskoj. Imamo odličnu ligu koja se igra na vrhunskim terenima, napokon imamo i suđenje koje je pošteno i jednako za sve, te je interes za HNL velik ne samo u Hrvatskoj, nego i u susjednim zemljama. Godinama su Vatreni bili pojam za sve naše susjede, sada je pojam i Prva HNL...

Linker
19. travanj 2024 03:15