Ivan Šunjić

 Massimo Paolone/Lapresse/Profimedia
NOVI IZBORNIK GA ŽELI

Čačić mu dao šansu, Dalić ga ignorira: Bivši dinamovac prekrižio Vatrene i mijenja reprezentaciju?

Savo Milošević slaže kockice za idući ciklus i sjetio se nekadašnjeg veznjaka Modrih
Piše: SNObjavljeno: 18. listopad 2023. 20:45

Bosna i Hercegovina doživjela je bolan poraz u posljednjoj utakmici u Zenici. Portugalci su već u prvih 45 minuta napunili njihovu mrežu do vrha (0:5), a Savo Milošević, novi izbornik BiH, imao je debi na domaćem terenu za zaborav. No, kako prenose sportske.ba, Milošević je već počeo slagati kockice mozaika za idući ciklus, razmatrajući imena koja bi mogao pozvati za iduće utakmice.

Kako piše isti izvor, izbornik bi uskoro mogao odraditi turneju po Engleskoj, gdje bi prvo trebao posjetiti Anela Ahmedhodžića, braniča Sheffield Uniteda, a zatim i - Ivana Šunjića.

image
Werner Otto/Imago Sportfotodienst/Profimedia

"Bosni i Hercegovini nedostaje ‘čistač‘ na sredini terena, trkač koji može raditi prljav posao i olakšati obrani, a i pomoći napadu. Upravo je Šunjić taj tip igrača. Navodno nema ništa protiv igranja za svoju rodnu zemlju, iako je u prošlosti nosio dres mlađih selekcija Hrvatske, no nikad A selekcije", navodi se u tekstu.

Iako, Šunjić, koji je rođen u Zenici, ima jedan nastup za Vatrene. Bilo je to u Los Angelesu, u pobjedi Hrvatske nad Meksikom u prijateljskoj utakmici (2:1), kada su za Hrvatsku zabili Duje Čop i Fran Tudor, dok je za Meksikance zabio Chicharito, a izbornik je bio Ante Čačić.

image
News Images/Alamy/profimedia

Šunjić je trenutačno član Birminghama, u koji je stigao iz Dinama prije četiri godine za osam milijuna eura. Iako se njegovo ime proteklih godina spominjalo u kontekstu potencijalnog poziva među Vatrene, defenzivni veznjak niti jednom se nije pronašao niti jednom pronašao na popisu Zlatka Dalića.

Linker
29. travanj 2024 09:44