GLYN KIRK Afp
VODEĆI KANDIDAT

Bayern napokon našao novog trenera? Hit-trener već se oprostio od bivšeg kluba, a u Bavarskoj ga favoriziraju

Bavarce su već prethodno odbili Alonso, Rangnick i Nagelsmann tako da je De Zerbi sada prvi prioritet
Piše: SNObjavljeno: 20. svibanj 2024. 09:19

Roberto De Zerbi na kraju sezone napušta klupu Brightona, objavio je klub na službenoj stranici:

"Potvrđujemo da glavni trener Roberto De Zerbi napušta klub nakon sutrašnje zadnje utakmice sezone u Premier ligi protiv Manchester Uniteda na American Express stadionu. De Zerbi, koji je u klub došao u rujnu 2022. kada je Graham Potter otišao u Chelsea, vodio je klub do najboljeg ligaškog plasmana u sezoni 2022/2023 i odveo je klub do osmine finala Europske lige prošle sezone. Hvala mu, kao i njegovom stožeru za sve što su napravili u posljednje dvije sezone", piše na stranicama kluba za koje je De Zerbi izjavio:

"Tužan sam što napuštam Brighton, ali sam ponosan na sve što smo postigli uz podršku svih u klubu u zadnje dvije povijesne sezone. Dogovorili smo se da je kraj mom periodu u Brightonu da i klub i ja možemo nastaviti raditi na način koji svima odgovara i da svatko prati svoje ideje i vizije. Uživao sam u dvije intenzivne i izazovne godine u Premier ligi".

Odmah nakon ove objave sve se glasnije počelo pričati i o tome da je 44-godišnji Talijan postao glavni kandidat za klupu Bayerna. Bavarce su već prethodno odbili Xabi Alonso, Ralf Rangnick i Julian Nagelsmann tako da je De Zerbi sada prvi prioritet, a favorizira ga i sportski direktor Max Eberl.

TalkSPORT piše da je trener Ipswicha Kieran McKenna prvi kandidat za klupu Brightona.

Linker
20. svibanj 2024 09:19