ANDER GILLENEA Afp
LA LIGA

Athletic Bilbao bolji od Atletico Madrida, domaćini nastavili pozitivan niz

Athletic je bez prvenstvenog poraza od 22. listopada, ovo mu je bila četvrta pobjeda u zadnjih sedam
Piše: HinaObjavljeno: 16. prosinac 2023. 18:26

Nogometaši Athletica su u subotu na svom San Memesu svladali Atletico Madrid s 2-0 u utakmici 17. kola španjolskog prvenstva.

Baskijska momčad je mogla povesti već u prvom poluvremenu, ali je u 36. minutu Oihan Sancet iz kaznenog udarca prebacio vrata. Ipak, Athletic je poveo u 51. minuti golom Gorke Guruzete. Prednost domaće momčadi je u 64. minuti udvostručio Nico Williams.

Athletic je bez prvenstvenog poraza od 22. listopada, a ovo mu je bila četvrta pobjeda u zadnjih sedam susreta odigranih u LaLigi te je s 32 boda privremeno došao do pete pozicije. Atletico je s 34 boda ostao na trećem mjestu. Vodeća Girona ima 41 bod, dva više od drugoplasiranog Real Madrida.

Važnu pobjedu ostvarili su nogometaši Celte Vigo koji su na svom stadionu svladali Granadu s 1-0. Pobjednički gol je u 20. minuti postigao Norvežanin Jorgen Strand Larsen.

Celti je ovo druga prvenstvena pobjeda u ovoj sezoni, a prva nakon 1. rujna, kojom je momčad iz Viga privremeno izašla iz zone ispadanja i s 13 bodova došla na 17. poziciju. Granada je s osam bodova ostala na predzadnjem, 19. mjestu.

Linker
28. travanj 2024 07:04