Islam Slimani je zabio dva gola, ali oba su poništena

 Afp
NE MIRE SE S PORAZOM

Alžir zbog lošeg suđenja koje je ‘iskrivilo rezultat‘ od FIFA-e traži novu utakmicu s Kamerunom

Kamerun je zbog gola u gostima prošao dalje, a sudac poništio dva gola Islama Slimanija
Piše: HinaObjavljeno: 01. travanj 2022. 09:32

Alžirski nogometni savez žalio se FIFA-i tvrdeći da je loše suđenje na utakmici trećeg kola kvalifikacija za plasman na SP protiv Kameruna "iskrivilo rezultat" te je zatražilo njeno ponavljanje.

Alžir se plasirao u treće kolo kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru kao pobjednik skupine A. Alžirci su u prvom susretu pobijedili sa 1:0, dok su u drugom susretu Kamerunci slavili sa 2:1 i kvalificirali se na SP na temelju postignutih golova u gostima.

Karl Toko Ekambi zabio je pobjednički gol za Kamerun u utorak u 124. minuti u alžirskoj Blidi, poslavši tako Alžir kući. Utakmicu je sudio gambijski glavni sudac Bakary Gassama, koji je poništio dva pogotka alžirskog reprezentativca Islama Slimanija, prvi u drugom poluvremenu, a drugi nakon završetka regularnog dijela nakon konzultacija s VAR-om, rekavši da je Slimani koristio ruku.

Predsjednik Alžirskog noogmetnog saveza Sharaf-Eddin Amara podnio je ostavku zbog neuspjeha u kvalifikacijama za SP u Kataru. Alžirski nogometni savez sada traži da FIFA ponovi posljednju kvalifikacijsku utakmicu, za što ne postoji mogućnost jer će se ždrijeb skupina održati danas.

Iz Afrike su se na SP u Kataru plasirali Gana, Senegal, Tunis, Maroko i Kamerun.

Linker
25. travanj 2024 09:14