Srđan Vrančić/CROPIX
VJERUJE U POVRATAK

Niko poručio: 'Kažete da su me neki već otpisali? Neka me ne otpisuju, vraćam se!'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. studeni 2012. 12:03

Niko Kranjčar ne izgleda dobro posljednjih mjeseci. U Spursima je bio bačen na margine gotovo dvije sezone, u reprezentaciji je bio sporedni glumac. Prošloga ljeta je otišao u Dynamo iz Kijeva gdje se nije približio svojim najboljim izvedbama, dapače, bio je daleko od njih. Njegov nogomet bio je nekako 'teretni’, kao da je izgubio samopouzdanje, vjeru u ono što može i sigurno zna.

Doživljavao je mnoge udarce u svojoj karijeri, sve ih je pobijedio, hoće li sada uspjeti izvući se? Mnogi kažu da je Niko Kranjčar već kazao sve što je imao kad je nogomet u pitanju.

Jučer smo se čuli s Nikom, nije zvučao tužno i razočarano, makar se možda tako nešto moglo očekivati.

- Ne, nisam rekao svoju posljednju riječ! Kažete da su me neki već otpisali? Neka me ne otpisuju, vraćam se. Itekako se vraćam.

Što se događa, zašto ste izvan momčadi?

- 'Upalila’ su mi se oba gležnja koje sam operirao, jedan 2008. godine, drugi 2010. godine. Dva tjedna sam mirovao, praktički od akcije reprezentacije na Kantridi. Stalno sam na terapijama. To je razlog zašto me nema.

Je li na vas posljednje razdoblje djelovalo u psihološkom smislu, je li vas ikad uhvatila depresija?

- Ne, niti jednog trenutka. Nisam takav tip. Tu nema baš nikakvih problema. Sad mi je najvažnije da potpuno ozdravim, a ona sljedeće godine opet budem pravi. Reprezentacija Hrvatske ima mnogo posla, moj Dynamo također. Ponavljam, imam još mnogo toga dati reprezentaciji i klubu.

U kakvim ste odnosima s trenerom Olegom Blohinom?

- U korektnim.

Niste niti jednog trenutka pomislili na promjenu sredine?

- Ne! Samo čekam da konačno nakon dvije godine odradim zimske pripreme i da zaigram najbolje što mogu. A znam da mogu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a!

Linker
22. rujan 2024 01:14