JOE KLAMAR Afp
TRANSFERI NA MAKSIMIRU

Nijemci još nisu odustali od sjajnog Dinamovca! Otiđe li zvijezda, Modri idu u šoping, evo što će tražiti

Već neko vrijeme u kontekstu dolaska na Maksimir spominje se i Japanac Takuma Asano
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 19. lipanj 2021. 10:34

Radi se puno u Moravskim Toplicama, Damir Krznar i suradnici, kako se to stručno kaže, “podižu igračima fizičke kapacitete”.
Tako treninzi ponekad traju i dva sata, čak i dulje, ali to je u ovoj fazi priprema i normalno. Pogotovo kad je puno igrača u kadru kao sad, treba sve dobro organizirati, složiti vježbe u kojima će svi sudjelovati, zasad stvarno sve izgleda idealno, ništa ne “šteka”, a i igrači su, unatoč naporima, još uvijek nasmijani.

Svi se raspituju

Mirno protječu pripreme i kad su u pitanju transferi. Svi zovu, pitaju imali što novo, hoće li se nešto uskoro dogoditi, hoće li Dinamo još koga dovesti, hoće li netko otići? U ovom trenutku niti na jedno od tih pitanja ne može se odgovoriti decidirano jer nema konkretnih informacija. Sigurno će od ovih igrača još neki otići na posudbe, a kad se priča o potencijalnim transferima uvijek su u prvom planu Dominik Livaković i Lovro Majer. Reprezentativni vratar već se dugo spominje kao mogući izbor mnogih klubova, u zadnje vrijeme najviše se “vrte” Ajax i Lille, po mnogima, logično je da ovog ljeta ode iz Maksimira, njegov je odlazak realan. Ali, još uvijek nema potvrde, odnosno jasne i decidirane ponude koja bi to potvrdila.

S druge strane, za Majera je već dulje zainteresiran njemački Eintracht. Nije ni klub iz Frankfurta poslao službenu ponudu, ali razgovori na tu temu postoje, to smo već pisali, novi sportski direktor Eintrachta Markus Krösche donedavno je bio u Leipzigu i poslovao s Dinamom oko transfera Danija Olma i Joška Gvardiola, te prati Majera još iz tog doba i, ako se neke stvari poklope, Majer bi narednih tjedana uistinu mogao u Bundesligu. A ako ode Majer, onda bi Modri možda i krenuli u “šoping”, a pozicija koju bi tražili jest - desno krilo. Jer, u nekim trenerovim zamislima, dok je Majer u Dinamu, na desnoj strani može igrati Ivanušec. Međutim, Majerovim odlaskom Ivanušec bi otišao u sredinu i Dinamu bi trebalo još jedno krilo.

image
RONALD GORSIC/CROPIX Cropix

Zasad je tu još uvijek Atiemwen, kojega svi hvale da je odlično krenuo u pripreme u Zagrebu i zaradio ponešto kredita, naravno, tu je i Kastrati, vratio se i Ćuže, dok se Menalo i Špikić ipak bolje osjećaju na drugoj strani gdje ordinira Oršić. Već neko vrijeme spominje se Japanac Takuma Asano, koji je donedavno igrao u Partizanu kao moguće novo ime na tom desnom krilu, ako će biti potrebno. Ne bude li imao klub, a slobodan je igrač, u trenutku kad će i ako će Dinamo trebati pojačanje, tada bi baš on mogao biti prvi izbor.

Još se nije zakuhalo

Druga pozicija na kojoj je mogući dolazak jest lijevi bok. Marin Leovac i Marijan Čabraja nisu više s momčadi na pripremama, iako još nisu riješili status, tu su Francois Moubandje i Daniel Štefulj, a lijevog beka može odigrati i Bartol Franjić. No, nije nemoguće da tijekom prijelaznog roka stigne još jedan igrač, za svaki slučaj, ako se pokaže da će biti potrebno. No, zasad je, kažemo, mirno, pravi “mercato” u Maksimiru nije se još zahuktao.

Linker
16. travanj 2024 18:29