Vladimir Dugandžić / Cropix
VUČEVIĆ RAZOČARAN

'Ni Bogu ne puštam bez borbe! Nakon poraza treba ustati i krenuti žestoko u HNL'

'Neshvatljivo mi je da u odličnih 45 prvih minuta nismo zabili. I u najavi sam rekao da moramo igrati svih 90 minuta. Mlada smo momčad i pravo je stanje isplivalo na površinu. Momčad koja nema iskustva i plaća danak tome'
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 01. prosinac 2010. 23:02

Goran Vučević došao je zbunjen pred novinare. Ni sam nije znao što se dogodilo na travnjaku.

- Trebat ću još jednom pogledati utakmicu za podrobniju analizu. No, neshvatljivo mi je da u odličnih 45 prvih minuta nismo zabili. I u najavi sam rekao da moramo igrati svih 90 minuta. Mlada smo momčad i pravo je stanje isplivalo na površinu. Momčad koja nema iskustva i plaća danak tome. Gledajući sve utakmice koje smo odigrali, to je glavni razlog da u susretima u kojima igramo dobro u nekim fazama nismo na koncu slavili - kazao je Vučević.

Još smo ga jednom pitali može li barem naslutiti razlog lošoj drugoj dionici utakmice?

- Neshvatljivo mi je. Sve smo ostavili isto. Žao mi je što Tomasov nije nastavio, dobio je udarac u sudaru sa stativom. Pali smo i fizički jako puno u tom dijelu.

Grčke je novinare zanimalo misli li Vučević i dalje da je AEK najslabija momčad u skupini?

- I dalje mislim tako. Za nijansu lošija od Anderlechta, a Zenit je puno ispred svih nas - kazao je Vučević.

Jeste li očekivali ovakav fizički pad u drugih 45 minuta? Je li se on mogao osjetiti po onome kako su igrači 'disali' ovih tjedana?

- U prvom dijelu je bilo puno nepotrebne trke. Nažalost, navijači su djelovali i povuklo je igrače koji su mladi i neiskusni previše i tu smo se potrošili.

Bilo je i dobrih elemenata u tom prvom dijelu, posebno se istaknuo Anas Sharbini?

- Teško je pričati o dobrim elementima u ovakvom porazu. Istina je da je Anas bio najbolji u početku, ali falili su golovi. Da je neki upao, mogla je utakmica ići u drugom smjeru.

Ovaj bi poraz mogao imati ozbiljan psihološki efekt na igrače, do pauze je ostala važna prvenstvena utakmica protiv Šibenika i europsko gostovanje bez rezultatskog imperativa protiv Anderlechta.

- Treba nastaviti ovu jednu borbu, dok god ima šanse ni Bogu ne popuštam bez borbe. Treba ustati i krenuti opet žestoko protiv Šibenika - poručio je Vučević.

Gostujući trener priznao je kako im je ovo itekako važna pobjeda.

- U prvom je poluvremenu Hajduk dominirao, ali kako su uvjeti na terenu bili vrlo teški. Najdraže mi je bilo da su navijači bodrili Hajduka do kraja, bez obzira na rezultat. U nastavku smo popravili desnu stranu i uzeli tri iznimno važna boda - kazao je Manuel Jimenez.

Kakva je razlika u ovom AEK-u i onom u prvoj utakmici u Grčkoj u kojoj vi niste bili na kormilu, već Dušan Bajević?

- Bolje smo fizički pripremljeni i idemo napadački u svakoj utakmici. Nismo bili ranjivi u zadnjih 30 minuta. Bili smo još jači i čvrsto smo odolijevali Hajduku - kazao je Jimenez i Jimenez.

Jeste li očekivali i znali da će Hajduk fizički pasti u drugome dijelu susreta?

- Hajduk je pokazao dva lica. Izašao je s dosta entuzijazma na startu utakmice. Ne mislim da je splitski klub pao u drugih 45 minuta, već smo se mi uspjeli bolje organizirati. Nisu to stari ljudi da bi fizički pali - kazao je Jimenez.

Linker
25. rujan 2024 04:35