ZLATKO KRANJČAR ZA SN

'Nešto kod Vatrenih ne valja, nemamo pravu momčad! Nešto se mora hitno mijenjati'

Piše: Branko StipkovićObjavljeno: 05. lipanj 2011. 16:32

Crna Gora živjela je za utakmicu s Bugarskom. Oko 300 tisuća podgoričkih, 700 tisuća stanovnika ukupno vjerovalo je u čarobnu formulu Zlatka Kranjčara. Koji je sa svojim trupama utakmicu čekao u elitnom hotelu City. Bila je tu i supruga Elvira, dvojica zagrebačkih novinara, nekoliko obiteljskih prijatelja te Damir Petravić, trener novog hrvatskog prvoligaša Gorice koji je Cici asistirao u povijesnoj sezoni 2001/2002. kad je Kranjčevićeva osvojila naslov prvaka.

Zlatko je o drami Hrvatska - Gruzija u Splitu rekao:

- Naravno da je bilo teško, ni s kim više nije lako. Međutim, očito nešto ne valja. Ne štima od Eura ‘08, zato smo dvaput remizirali s Ukrajinom, dvaput ružno nastradali od Engleske, ispustili Grke, izgubili u Tbilisiju. Dobro je bilo jedino u Minsku i u Tel Avivu, s naznakom da su protiv Izraela stvar izvukli Runje i Niko.

Što zamjećuje ex-šef selekcije?

- Imamo vrsne pojedince, poglavito probojnog Srnu, stabilnog Šimunića te razigrane Niku i Modrića. Ne da se Eduardo, dobar je Mandžukić. Na žalost, nemamo pravu momčad. Ne razumijem zašto ne napredujemo glede igre. Postava takvog potencijala morala bi se prometnuti u favorita u svakom susretu.

Može li? - Može. Ili su nas pročitali. Nužno je nešto mijenjati. U stilu. I vjerovati u sebe, nametnuti se, zagospodariti terenom. Primijetio sam da neprestano čekamo. Čekamo neki gol pa da protivnik navali kako bismo ga iskontrirali. Što ako gola nema? Nema ni sigurnosti!

Kako bi, primjerice, Kranjčar uštopao Kranjčara u eventualnom međusobnom okršaju Hrvatska - Crna Gora u dodatnim kvalifikacijama za EP?

- Ne dežurnim “policajcem”, išli bismo na nadigravanje. Petković, Drinčić, Jovanović, Savić, Jovetić, Delibašić, Đalović, Beqiraj, Vučinić... nipošto se ne bismo predali unaprijed, spektakl bi bio zagarantiran. Ali, bolje da se nađemo prijateljski uoči odlaska u Poljsku/Ukrajinu.

Za koga bi u spomenutom play-offu navijala supruga i mama, za muža ili sina, valjda za sina?

- Ne znam, nemojte biti uvjereni.

Linker
27. rujan 2024 09:11