VIDEO LIGA PRVAKA

Nema više nepoznanica: Prošli Milan, Malaga, Real, Borussia, Schalke i Arsenal!

Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 21. studeni 2012. 18:51

Posljednje kolo u četiri skupine Lige prvaka (od A do D) igrat će se u turističkom aranžmanu nakon što je osam klubova u srijedu ovjerilo svoje vize za sljedeću rundu natjecanja. Poslije Malage i Porta koji su u nokaut-fazu doskočili još početkom studenog, u drugi krug sada su otišli i PSG, Schalke 04, Arsenal, Borussia Dortmund, Real Madrid i Milan.

Na repu zbivanja u platinastom Uefinu natjecanju drugu godinu uzastopce ostaje Manchester City koji je sinoć na Etihadu jedva iščupao bod protiv Mourinhova Reala. Hvatao se 'blue moon' za slamku spasa kojom bi podgrijavao neizvjesnost do posljednjeg kola, ali u većem je dijelu utakmice momčad djelovala kao 'grupa građana' bez jasnog plana kako ugroziti moćni kraljevski klub. Real je od početka zagospodario utakmicom i poveo u 10. minuti kada je skamenjena domaća obrana gledala kako Benzema poentira na Di Marijin ubačaj. Do poluvremena su gosti trebali riješiti utakmicu.

City je izjednačio u 73. minuti nakon jedanaesterca kakvog se obično ne sudi protiv Reala, prilikom tog soft-starta na Agueru Arbeloa je zaradio drugi žuti karton. Aguero je izjednačio s bijele točke i to je bilo sve od škrtih Mancinijevih zvijezda. Luka Modrić počeo je utakmicu i odigrao dobro prvo poluvrijeme. U drugom je bio nešto diskretniji, u 67. minuti prepustio je mjesto Calejonu.

Ovu podjelu bodova Borussia je iskoristila kako bi zacementirala prvo mjesto u skupini smrti. Kloppov stroj je protutnjao kroz Amsterdam za tridesetak minuta, uz dva gola Goetzea i jedan Reusa već do poluvremena njemački je prvak stigao do 3-0 vodstva, kasnije se upisao i Lewandowski dok je inferiorni Ajax imao snage samo za počasni gol. Ivan Perišić je odigrao posljednjih tridesetak minuta.

Arsenal i Arsene Wenger su pobjedom protiv Montpelliera trinaesti put uzastopce izborili mjesto u nokaut-fazi Lige prvaka. 'Topnici' su terensku dominaciju okrunili tek u nastavku utakmice kada je Jack Wilshere, povratnik nakon maratonske rehabilitacije, atraktivno iz blizine prebacio vratara. Nešto kasnije Podolski je bombom iz voleja sa petnaestak metara zaključio dvojbe. Prvo mjesto u skupini ipak drži Schalke koji je dugo lomio otpor žilavog Olympiacosa. Nakon gotovo trideset udaraca na vrata Fuchs je ipak natjerao na kapitulaciju Grke koji će na proljeće igrati Europa ligu.

Gorčinu uslijed slabašnih rezultata u Serie A, Milan donekle ispire rezultatom u Ligi prvaka. Sinoć su El Sharawy, Mexex i Pato pogocima u Bruxellesu osigurali proboj u sljedeći krug, iako je Anderlecht imao više udaraca na gol, ukupno djelovao ambicioznije i čak 61 posto vremena držao loptu u posjedu. Prethodno Zenit nije imao snagu pobijediti Malagu, ruska je momčad u finišu utakmice iščupala bod.

Ezequiel Lavezzi u Kijevu je dao 'slobodan dan' Zlatanu Ibrahimoviću postigavši oba pogotka za PSG u pobjedi 2-0 kojom Parižani pušu za vrat Portu i pitanje prvaka skupine rješavat će u međusobnom sudaru na Parku prinčeva. Kranjčar je utakmicu gledao s tribina, dok je Vukojević bio na klupi.





SKUPINA D

Manchester City - Real Madrid 1:1 (Aguero 74/Benzema 10)

Manchester City: Hart, Maicon, Zabaleta, Kompany (C), Nastasic, Kolarov (Javi García 46), Yaya Toure, Silva, Nasri (Tevez 60), Džeko, Aguero (Milner 88)

Real Madrid: Cassillas, Pepe, Ramos, Coentrao, Arbeloa, Khedira, Xabi Alosno, Modrić (Callejon 68) , Di Maria (Albiol 90), Ronaldo, Benzema (Varane 75)

Ajax - Dotrmund 1:4 (Hoesen 86/Reus 8, Götze 36, Lewandowski 41, 67)

Ajax: Vermeer, Alderweireld, Moisander, Blind, Van Rhijn, Poulsen, Enoh, Eriksen, De Jong, Boerrigter, Lukoki

Dotrmund: Weidenfeller, Subotić, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Bender (Perišić 63), Gündoğan, Götze, Reus, Grosskreutz, Lewandowski

Redoslijed: 1. Borussia D 11, 2. Real Madrid 8, 3. Ajax 4, 4. Manchester City 3

SKUPINA B

Schalke - Olympiakos 1:0 (Fuchs 77)

Schalke: Unnerstall, Höwedes, Papadopoulos, Fuchs, Matip, Holtby, Jones, Draxler, Neustädter, Farfán, Huntelaar

Olympiakos: Carroll, Maniatis, Modesto, Machado, Holebas, Manolas, Torossidis, Siovas, Greco, Abdoun, Mitroglou



Fuchs @spherachannel by SpheraChannel

Arsenal - Montpellier 2:0 (Wilshere 49, Podolski 63)

Arsenal: Szczęsny, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Arteta, Wilshere, Oxlade-Chamberlain, Santi Cazorla, Podolski, Giroud

Montpellier: Jourdren, Yanga-Mbiwa, Bedimo, Congré, El Kaoutari, Deplagne, Belhanda, Estrada, Cabella, Mounier, Charbonnier

Redoslijed: 1. Schalke 04 11, 2. Arsenal 10, 3. Olympiakos 6, 4. Montpellier 1

SKUPINA C

Anderlecht - Milan 1:3 (De Sutter 78/El Shaarawy 47, Mexes 71, Pato 90)

Anderlecht: Proto, Deschacht, Nuytinck, Kouyaté, Biglia, Kljestan, Praet, Gillet, Jovanović, Mbokani, Bruno

Milan: Abbiati, De Sciglio, Mexès, Yepes, Nocerino, Montolivo, Boateng, Constant, de Jong, Bojan Krkić, El Shaarawy

Zenit - Malaga 2:2 (Danny 49, Fajzulin 86/ Buonanotte 8, Fernandez 9)

Zenit: Malafeev, Anjukov, Alves, Lombaerts, Hubočan, Širokov, Denisov, Witsel, Danny, Keržakov, Hulk

Malaga: Willy, Gámez, Demichelis, Onyewu, Camacho, Toulalan, Duda, Eliseu, Buonanotte, Seba, Santa Cruz

U dvoboju 5. kola C skupine Lige prvaka nogometaši Zenita i Malage su u Sankt Peterburgu odigrali 2:2, čime su Španjolci osigurali prvo mjesto u skupini.

Malaga je već u prvim minutama iskoristila pogreške obrane Zenita, te su pogocima Diega Buonanottea (8) i Sebe (9) poveli s 2:0. U drugom dijelu Zenit je krenuo na sve ili ništa, te uspio izjednačiti preko Dannya (49) i Viktora Fajzulina (86), no do željene pobjede ipak nisu mogli. Zenit s bodom još ima šanse za prolaz u osminu finala, no puno toga će ovisiti o drugom susretu ove skupine u kojem igraju Anderlecht i Milan.

Redoslijed: 1. Malaga 11, 2. Milan 8, 3. Zenit 4, 4. Anderlecht 4

Linker
22. rujan 2024 12:28