Nenad Dugi/CROPIX
MAMIĆI OTKRILI PLANOVE

'Nećemo kupiti vratara, stoper je prioritet, najveća želja nam je Brazilac Almeida'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 17. siječanj 2013. 16:21

U Beleku se vode razni razgovori kad se spusti noć i kad se neposredni proizvođači povuku u svoje sobe. Naravno da je glavna tema i dalje - stoper!

- Kupit ćemo stopera, za tri dana ili tri mjeseca, svakako do ljeta - tvrdi Zdravko Mamić.

U prvom planu je i dalje Brazilac Almeida.

- On bi bio prevaga, zato ga želimo - kaže stariji Mamić.

O napadaču i vrataru više se i ne priča pretjerano. Istina jest da se gledaju neki video zapisi kad se radi o napadačima, ali cijela priča je koncentrirana isključivo na stopera. Ako uleti nešto povoljno i kvalitetno, onda bi se mogao dovesti napadač, ali zasad je to ipak opcija koja nije u prvom planu.

Na pitanje kako stoje stvari s vratarom koji je trebao doći kao konkurencija za Ivana Kelavu, sportski direktor Zoran Mamić bio je odrješit:

- Ne kupujemo vratara!

E sad, naravno, svi će postaviti pitanje zašto je Kruno Jurčić prvog dana priprema kazao da je opcija dovođenja vratara otvorena, zašto je Zdravko Mamić na odlasku u Belek na zagrebačkom aerodromu ponovio isto? Gdje je kvaka? O tome smo već nešto bili pisali. Cijela ta priča oko dovođenja vratara bila je puštena u eter kako bi se u pozitivnom smislu uzdrmao Ivan Kelava. U Maksimiru su shvatili da se Sveti Ivan, kako su ga svi nazivali dok je bio u briljantnoj formi, pomalo opustio nemajući pravu konkurenciju. Zato je namjerno puštena priča koja je trebala doprijeti do Kelave i probuditi ga.

Da se uspjelo, uspjelo se. Kelava koji je priču o dovođenju novog vratara pročitao za vrijeme svog boravka u New Yorku vratio se s puta nekoliko kilograma lakši, u Beleku je se još malo dotjerao i sad izgleda jako dobro. Shvatio je poruku, na treninzima prednjači u radu, nekako se promijenio u pozitivnom smislu.

Linker
14. rujan 2024 14:06