fc-anji.ru
ANŽI

Ne smije igrati u Mahačkali

UEFA im je odbila izdati dopuštenje da domaće utakmice igraju na matičnom stadionu zbog nestabilne sigurnosne situacije u Dagestanu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 03. srpanj 2012. 18:27

Izvršni odbor Europske nogometne federacije (UEFA) odlučio je da Anži domaće utakmice u Europa ligi ne može igrati na svom stadionu u Mahačkali, na što je u utorak stigla i službena reakcija ruskog kluba...

Bogati klub iz ruske pokrajine Dagestan osvajanjem 5. mjesta u prošloj sezoni po prvi je puta izborio nastup u Europa ligi, no UEFA im je odbila izdati dopuštenje da domaće utakmice igraju na matičnom stadionu zbog nestabilne sigurnosne situacije u Dagestanu.

- U ime nogometnog kluba Anži izražavam naše razočaranje ovakvom odlukom UEFA-e koja nam je zabranila da domaće utakmice u Europa ligi igramo na svom stadionu u Mahačkali. Opće je poznato da ovakva odluka nema nikakve veze sa sportom. Njeni motivi su potpuno drugačije prirode i na tako nešto mi nemamo nikakva utjecaja. Međutim, uprava nogometnog kluba Anži pronaći će način kako bi maksimalno zadovoljila interese naših navijača. Već radimo na tome - stoji u priopćenju generalnog direktora Anžija Aivaza Kaziahmedova objavljenom na klupskim internet stranicama.

Na istom mjestu Anži je objavio i otvoreno pismo predsjedniku UEFA-e Michelu Platiniju u kojem se navodi "da je odluka Izvršnog odbora UEFA-e u kontradikciji s temeljnim vrijednostima krovne europske nogometne organizacije", pa se traži njeno novo razmatranje.

Linker
21. rujan 2024 02:55