Duje Klarić / Cropix
SELIDBA NA MAKSMIR

Ne postoji izgledi da Split opet bude domaćin: 'Uefa i Izraleci bi to shvatili kao provokaciju'

Konačna odluka o domaćinstvu važne utakmice je na Izvršnom odboru, vjerojatno 20. lipnja, ali sve je očitije da će domaćin družini iz Svete zemlje biti Zagreb
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 14. lipanj 2011. 18:25

HNS je poslao očitovanje, a u Nyon, gdje se u četvrtak održava sjednica Disciplinske komisije Uefe idu glavni tajnik Zorislav Srebrić i povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk.

Hoće li Bilićeva momčad doista protiv Izraela igrati bez gledatelja ili su u Rusanovoj, opravdano kritizirajući zbivanja, malo i dodali alarma zbog utakmica koje dolaze? S obzirom na uloženi angažman i sredstva HNS je činio poteze u skladu s mogućnostima, potrošio dvostruko više novca nego za dosadašnje susrete organizirane u Zagrebu, no Uefa nema koga kazniti nego nogometaše i prave ljubitelje ovog sporta. Sve dok država ne odradi posao...

U zaključku, kakav god bio rasplet šanse da se utakmica Hrvatska - Izrael igra u Splitu trenutačno su manje od makova zrna. Čuli smo u Kući nogometa da bi "i Uefa i Izrael mogli doživjeti kao provokaciju da tu reprezentaciju dovedemo na stadion gdje se ističu svastike".

Konačna odluka je na Izvršnom odboru, vjerojatno 20. lipnja, ali sve je očitije da će domaćin družini iz Svete zemlje biti Zagreb. Što dakako ne znači da bi time problem bio riješen.

Linker
24. rujan 2024 00:30