Tom Dubravec/CROPIX
DOBIO NOVI POZIV

Ne odustaju: Safet Sušić pozvao Halilovića u seniorsku reprezentaciju BiH!

Piše: ArhivaObjavljeno: 10. siječanj 2013. 22:08

U Sarajevu su iskombinirali kako bi im idealno bilo da protiv Slovenije u Kopru početkom veljače u dresu BiH reprezentacije istrči i Alen Halilović. Poslali su oni i pozivnicu na adresu Dinama, iako je Halilović više puta ponovio kako još neće odlučivati o dresu čiji će grb navući.

No, u bosanskohercegovačkom Savezu može on “pjevati do zore” jer su ga pozvali na okupljanje i utakmicu koju opisuju kao pripremu za kvalifikacijski ogled s Grčkom u ožujku. Štoviše, poziv će tumačiti kao priliku da mladi igrači i potencijalni reprezentativci osjete atmosferu i upoznaju se s igračima i izbornikom Safetom Sušićem.

- Ovom gestom želimo pokazati mladim nogometašima da su im vrata naše reprezentacije širom otvorena - rekao je predsjednik NSBiH Elvedin Begić.

Pozvani i Švicarci

Naravno da Begić nije kazao kako nova pozivnica ima i za cilj pojačati dozu pritiska na Alena Halilovića i njegovu obitelj.

Mlada Dinamova zvijezda već je nekoliko puta izjavio kako nema namjeru odazvati se Safetu Sušiću ili Igoru Štimcu, te da će odluku o izboru zastave pod kojom će nastupati donijeti kada za to bude vrijeme, vrlo vjerojatno tek sljedeće godine.

No na Baščaršiji, eto, ne odustaju. I ne samo od Halilovića, s obzirom da su identične pozivnice za utakmicu sa Slovenijom poslali i Seadu Kolašincu, mladom njemačkom reprezentativcu koji igra za Schalke, te dvojici Švicaraca Hajroviću (Arsenal, na posudbi u Barnetu) i Seferoviću (igrač Fiorentine koji igra za Lecce).

- Neka dođu, upoznaju se s događanjima i atmosferom kod nas, malo razgovaraju i vide kako to sve izgleda. A ako i dalje budu neodlučni, to ne znači da ćemo obustaviti naše aktivnosti da ih vratimo tamo gdje pripadaju - dodao je Begić.

Ništa od preotimanja

No, čini se kako se u Rusanovoj i ne uzubuđuju previše zbog novog pokušaja BiH da im otme najvećeg talenta HR nogometa. Puštaju tek u “offu” izjave kako ne postoji nikakva šansa da Halilović odabere “krivi” dres i ode u Sarajevo.

- Kada za to dođe vrijeme, Alen će izabrati Hrvatsku - zaključili su u HNS-u.

Linker
22. rujan 2024 11:36