NOVO LICE NA POLJUDU

Nasljednik Anderssona: Mehmed Baždarević novi sportski direktor Hajduka?

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 18. studeni 2013. 09:14

Mehmed Baždarević, novi sportski direktor Hajduka?! Je li to znanstvena fantastika ili ne, tek izlazi na vidjelo da nije slučajno bio na utakmici Hajduka i Istre 1961, a njegov dolazak prije sedam dana u svečanu ložu “bijelih” nije prošao nezapaženo... Doista, zašto bi to bilo neobično da Meša preuzme struku Hajduka, bolje reći – “mercato”? Zar nije sportski direktor već bio primjerice Jens Andersson i žali se u klupskim okvirima kako je to omiljeni Šveđanin zbog nostalgije spram obitelji morao naprasno otići na sjever...

Baždarević (53), pak, izuzetan je nogometni lik, BiH internacionalac, “desetka” i čarobnjak lopte, reprezentativac bivše države, miljenik jednog Ivice Osima, stručnjaka za sva vremena. Kasnije je nakon sarajevskog Željezničara karijeru gradio u Francuskoj, kao trener, odselio i na Srednji istok, ali kako vrijeme odmiče bilo bi mu zanimljivo biti i u Hajduku! Nedavno u lipnju, otklonio je svaku mogućnost da bude trener Crvene zvezde, na beogradsku “marakanu” su ga zvali, pa kad ih je odbio Zvezda se okrenula Slovencu Slaviši Stojanoviću.

Hajduk je Baždareviću uvijek bio sasvim bliska opcija, ako to smijemo reći. Kad kuloari nude pouzdanu informaciju “iza poljudskih zidina” kako se odjednom razmišlja opet o sportskom direktoru strancu, iz inozemstva, Bošnjaku, “al’ ne znamo ime”, onda je to – Mehmed Baždarević! Hajduk je zapravo u – trilemi, što je predočio po najnovijem predsjednik uprave Hajduka Marin Brbić.

1. Staviti Harija Vukasa na poziciju “tehnika” bilo bi idealno, ali se sam Vukas pomalo opire takvoj poziciji jer sebe vidi kao trenera. Pomoćnik Tudoru, danas-sutra samostalan.

2. Sportski direktor bi se mogao i bez Vukasa (pro)naći unutar postojeće klupske križaljke, samo da se ne širi platni popis, ali kako izvesti rošadu? Staviti Nenada Praliju bilo bi legitimno, onda bi “visjelo” mjesto šefa skauta...

3. Pronaći novog Jensa Anderssona, ali jeftinijeg, da nema baš 6200 eura mjesečne plaće, plus 3 posto od obavljenih transfera, što je bilo vrlo stimulativno za Jensa, ali i teško podnošljivo gradonačelniku Baldasaru zbog financijskog klupskog ambisa.

A financijski uvjeti...?

E, tu smo. Financijski uvjeti. Da Baždarević bude pomagač pri “mercatu”, jer Hajduk traži kako da plasira svoj proizvod, a da se istodobno namakne novim, mladim igračima sa slobodnog tržišta, pri čemu Afrikanci imaju najbolju perspektivu. Meša bi mogao biti i savjetnik. Na tom planu bi Baždarević bio jak, jer se vrti u tim “francusko-afričko-istočnim” - ajmo reć’ - koncentričnim krugovima. - Imam neke ideje, ali još je rano – odbija Brbić konkretan razgovor. Gledao je Baždarević Hajduka i Istru, kontakt je uspostavljen sve da su rekli jedan drugome samo “dobar dan”, a onda se razišli s dogovorom da se tvrdo šuti - do daljnjega.

Linker
17. rujan 2024 23:28