Denis Jerković/CROPIX
STIGLA PRVA RATA

Napoli uplatio Hajduku prvih milijun eura: Slijedi isplata zaostalih plaća i dugovanja!

Piše: Alen OrlićObjavljeno: 07. veljača 2013. 17:05

Napoli je u srijedu uplatio Hajduku milijun eura , to je prva rata od ukupno tri milijuna eura vrijednog transfera Josipa Radoševića.

Novac Hajduku stiže u pravi čas, taman da pokrije rupe u budžetu i da se isplate zaostale plaće i dospjela dugovanja.

Dugovima kao da nema kraja. Hajduk stalno pleše po rubu blokade. Zadnja vijest je da su Hajduku otkazale zaštitarske agencije koje im osiguravaju utakmice na Poljudu.

Jer im nisu plaćeni dugovi, pa je nastala panika tko će osiguravati derbi s Dinamom koji je na rasporedu 24. veljače.

Da stvar bude još gora, već u subotu Hajduk igra utakmicu na Poljudu , protiv ljubljanske Olimpije (17 sati) slavi se 102. rođendan kluba, ali atmosfera je daleko od svečarske. Nažalost, gdje god da na Poljudu zagrebeš, iskoči neki problem.

Najbolji je primjer izbor tehničkog sponzora. Hajduk je imao dogovor s Nikeom, čak su i na službenim klupskim stranicama objavili da je Hajduk izabrao Nike da bude novi tehnički sponzor klub, kad se dogodio preokret.

U Hajduku nisu bili zadovoljni ponuđenim dizajnerskim rješenjima dresova iz Nikea te su zaprijetili otkazivanjem suradnje. Nije im se svidjela opcija da imaju dres poput Evertona, u verziji bijeli s plavim obrubom. U Hajduku su mislili da će od Nikea dobiti kolekciju dresova posebno dizajniranu za Hajduk, međutim to je bilo nemoguće zbog prekratkih rokova.

Navodno su iz Hajduka dali rok Nikeu da do 1. ožujka ponudi alternativu, ali sve vodi tome da u Hajduku žele izabrati drugog ponuđača.

Zbog toga su se intenzivirali razgovori s predstavnicima Macrona, talijanske robne marke čiji su najpoznatiji reprezenti u nogometnom svijetu Napoli i Lazio.

Delegacija Hajduka putuje za vikend u Italiju da tamo utanače dogovor s novim tehničkim sponzorom. Svratit će na utakmicu Bologna - Siena, valjda da vide dresove kakve će Macron ponuditi Hajduku za sljedeću sezonu. Umjesto da izgledaju poput Evertona, “bijeli” će izgledati poput Bologne.

Linker
22. rujan 2024 16:35