BIZARNA PRIČA IZ BRAZILA

Najveća varalica u povijesti nogometa: 20 godina bio napadač, a nije zabio gola

Piše: ArhivaObjavljeno: 13. studeni 2013. 17:54

Carlos Henrique Kaiser ime je najvećeg nogometnog varalice , koji je koristio svoje glumačke sposobnosti i trikove kako bi postao nogometna zvijezda. Kaiser se naime nikada nije bavio nogometom te u svojoj 20-godišnjoj lažnoj karijeri nije postigao niti jedan pogodak.

Početkom osamdesetih godina Kaiser se uspio spijateljiti s najpoznatijim brazilskim nogometašima u to vrijeme, kao što su Branco i Romarijo a oni su kad god bi potpisali neki novi ugovor, pokušali nagovoriti klubove da priliku pruže i 'napadaču' Henriqeu . Kaiser bi odmah potom započeo s treninzima preko dana, dok bi uvečer u stilu velike zvijedze zabavljao po noćnim klubovima u Riju.

Jedini mali problem za Kaiera došao je kada bi trebao nastupiti za klub u koji je stigao na probu, ali snalažljivi Brazilac pronašao je i lijek za to.

- Čim bi mi netko dodao loptu, napucao bih ju što dalje i potom se u agoniji uhvatio za zadnju ložu. Naredinih 20 dana proveo na liječničkim pregledima. Tada nije bilo magnetske rezonancije pa su mi morali povjerovati.

S obzirom na njegove učestale ozljede, svi, uključujući i liječnike mislili su kako Kaiser nema sreće. Kaiser je tijekom svog igranja za Botafogo sredinom 90-ih koristio jedan od mobitela za duge razgovore na engleskom sa stranim klubovima koji su navodno pokazivali interes za njih. Kaiser je uspio zavarati svoje suigrače, ali jedan od klupskih liječnika je shvatio kako Kaiserov engleski nema nikakvog smisla, a čak je otišao toliko daleko da provjeri njegov mobitel dok se ovaj tuširao i došao do saznanja da je mobitel u stvari obična igračka.

Nakon takvih incidenata, Kaiser bi se jednostavno prebacio u neki drugi klub u kojem bi ponovio svoju uspješnu formulu. Osim Botafoga igrao je u još nekoliko velikih brazilskih klubova poput Flamenga, Palmeirasa...

Kasier je nakon nekoliko godina 'dokazivanja' u Brazilu poput većine tamošnjih igrača odlučio napustiti rodnu grudu i preseliti u jedan od europskih klubova. Interes za njega pokazao je tadašnji drugoligaš Gazelec Ajaccio.

U Francuskoj ga je dočekalo nekoliko stotina navijača, a kako ih nije htio razočarati Kaiser je počeo ispucavati lopte u publiku, odnosno radio je ono što je nabolje znao osim izležavanja po terenu od bolova.

U Francsukoj se zadržao nekoliko godina gdje je uspio upisati nekoliko nastupa zbog brzih zamjena, da bi se naposljetku vratio u Rio gdje je završio svoju prevarantsku karijeru s nula postignutih golova.

Linker
22. rujan 2024 06:37