Foto: Damir Krajac / CROPIX
ODLAZAK IZ SPLITA

NAJVEĆA HAJDUKOVA PRODAJA U POSLJEDNJE ČETIRI GODINE Lovre Kalinić napušta Poljud i postaje najskuplje pojačanje u povijesti Genta?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2016. 16:17

Ako je za vjerovati medijima u Belgiji, vratar Hajduka Lovre Kalinić već je na putu za Gent gdje bi trebao potpisati četverogodišnji ugovor u transferu vrijedom 3.1 milijuna eura.

Kalinić će tako postati i službeno najskuplje pojačanje kluba u povijesti, a ujedno i najskuplji igrač kojeg je splitski klub prodao u posljednje četiri godine, odnosno od Vukušićeva odlaska u Pescaru za 3,7 milijuna eura u kolovozu 2012. godine. Bivši kapetan Bijelih treći je igrač na kojem je klub ove sezone zaradio od prodaje.

Prije njega otišli su Tino-Sven Sušić u redove Gentova rivala Genka za dva milijuna eura, Hrvoje Milić u Fiorentinu za milijun eura, a u isti klub prešao je i mladi ofenzivac Josip Maganjić za 900.000 eura.

Lovre Kalinić ima 26 godina i nikad Hajduk za igrača koji je toliko star nije dobio toliko novca. Prvi na popisu iza Kalinića, a u trenutku prodaje bio je i stariji od njega, jest Igor Štimac na 21. mjestu Hajdukovih prodaja. Imao je Štimac te 1995. na leđima 27 godina kad ga je za 1,7 milijuna eura kupio Derby County.

Linker
14. rujan 2024 23:41