TRANSFER IZ SNOVA

NAJSKUPLJE POJAČANJE U POVIJESTI Kleber: 'Možda se uskoro vidimo u Zagrebu...'

Iz Zagreba? Novinar? Ne govorim engleski - na itekako jasnom engleskom opalio je Kleber i prasnuo u smijeh
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 22. siječanj 2013. 10:23

- Dobar dan gospodine Kleber. Ovdje novinar iz Zagreba - počeli smo telefonski razgovor s potencijalno najskupljim pojačanjem u povijesti Dinama.

- Iz Zagreba? Novinar? Ne govorim engleski - na itekako jasnom engleskom opalio je Kleber i prasnuo u smijeh. A onda je krenulo mačevanje. Mi pitamo na iskrivljenom portugalskom, on odgovara na solidnom engleskom. Onda mi pokušamo ponovno s engleskim, a on nastavlja s “I don’t speak english”. Bilo je sasvim izvjesno da u komunikaciji pod radnim nazivom “je.. lud zbunjenog” nema kruha.

- A ništa onda, možda se vidimo u Zagrebu - popustili smo na kraju.

- Možda se i vidimo - odgovorio je Brazilac za kojeg se priča da bi mogao promijeniti ekonomsku strategiju Zdravka Mamića.

Dinamov gazda dosad je vrtio milijune jedino kada je u pitanju bila prodaja, a upravo za ovog “što se pravi Englez” izgleda da je spreman odriješiti kesu. Sukus “malih noćnih razgovora” koji se vode u baru ekskluzivnog hotela u Beleku sugerira kako bi napadač Porta mogao svrgnuti Calella s trona najskupljih Dinamovih nabavki.

Nažalost, za sada je Kleberov “možda se i vidimo” jedina potvrda da se nešto valja iza brda. Računica je jasna. Kleberu se sviđa ideja da kroz HNL napumpa statistiku i vrati se u golgetersku formu, pa uz Mamićevu asistenciju napravi neki “come back”. Na trgovinu bi pristao i Porto, ali svota od 3,5 milijuna nije ih izula iz cipela.

- Točno toliko su ga platili u ljeto 2011. Atletico Mineiru i svakako bi htjeli nešto i zaraditi. Ali, ako Dinamo povisi ponudu, transfer bi mogao postati realan - tumači nam kroničar Porta André Monteiro, časnik za vezu s Kleberom.

- Nego, razmišljaju li u Dinamu o opciji posudbe. Mislim da u Portu ne bi imali ništa protiv toga - kaže ovaj kolega.

Posudba ne bi bila loša kada bi Kleber ostao u Dinamu barem godinu dana. Adaptirao se ovo proljeće pa kroz kvalifikacije pomogao da se domogne Liga prvaka i ostavi neki trag. Međutim, s eventualnom posudbom Dinamo ne bi imao prostora za zaradu ili barem povrat ulaganja. Plaća Brazilca vrti se oko milijun eura godišnje.

A prije Porta Kleber je bio na posudbi u Maritimu gdje je i privukao pozornost. No, negdje se putem izgubio... Na pitanje zašto je igrao tako malo u ovoj sezoni, kolega Monteiro bio je vrlo precizan:

- Jednostavno zato što je Jackson Martínez bolji od Klebera. Uostalom, Brazilac je imao priliku nametnuti se nakon što je Falcăo otišao u Atletico Madrid, ali nije - tvrdi naš sugovornik.

Transfer je trenutno na “stand by” opciji, a činjenica da je Kleber prošao liječnički pregled u Bruxellesu pa naglim inzistiranjem na većoj plaći otjerao Anderlecht, sugerira da se nešto događa. Je li to zbog novog pokušaja Dinama da slomi Porto, ili je ovaj dobio mig da je zanimljiv nekim klubovima iz Bundeslige? Tko će ga više znati...

Linker
21. rujan 2024 15:48