Cropix
KAKAV PREOKRET

'Najnepoželjnija osoba' dobila pljesak Maksimira: 'Ne mogu opisati koliko mi ovo znači'

Nogometaši Dinama preuzeli su vodstvo na ljestvici Prve HNL nakon šestog kola zahvaljujući 3:0 (1:0) domaćoj pobjedi protiv dosadašnjeg lidera Splita. A najljepša slika večeri na Maksimiru bila je pomirba 'pokajnika' Machada i tribina.
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 16. kolovoz 2015. 14:00

Strijelci za Dinamo bili su Soudani (28), Machado (46) i Henriquez (89). Dinamo sada ima 12 bodova, dok je Split na 11, pa je trener Zoran Mamić bio zadovoljan nakon odlične igre i uvjerljive pobjede.

"Čestitke momčadi na zasluženoj pobjedi iako je Split dobro otvorio utakmicu i na početku nas je 'držao' Eduardo svojim obranama. Istina, malo nas je poremetila ozljeda Ademija jer znamo koliko nam je on važan, ali kada smo počeli raditi što smo se dogovorili to je rezultiralo boljom igrom i pobjedom. Veseli me što su igrači koji su manje igrali iskoristili priliku i pokazali što mogu, ali to su slatke brige za trenera", rekao je Mamić pa objavio dobru vijest:

"Ademi je dobio neugodan udarac u kuk, ali prema prvim informacijama mislim da on ne bi trebao biti upitan za srijedu i Albaniju".

Drugi gol zabio je Machado, pokajnik koji je iskoristio šansu i prilikom izlaska iz igre zaradio pljesak. A još do prije dvadesetak dana bio je najnepoželjnija osoba na Maksimiru.

"Drago mi je zbog njega jer ulaže jako puno truda. On je na proljeće bio među našim najboljim igračima i zaslužuje podršku iako je pogriješio čega je svjestan, ispričao se i platio kaznu. On jako puno radi i daje se u utakmicama i treninzima te će svojim igrama zaslužiti pljesak koji je i danas dobio".

Machado je krajem prošlog mjeseca s travnjaka ispraćen zvižducima, pokazao je navijačima srednji prst, bio na rubu odlaska iz kluba...

"Nije bilo lako i znali smo da neće biti jer je Split odlična momčad, ali danas smo pokazali da smo bolji, dobili prvu momčad i zasluženo ih prestigli na ljestvici. Moj gol? Ne znam uopće kako bih opisao koliko mi znači nakon svega što se događalo u zadnje vrijeme, ali moram priznati da mi je još draže i prekrasno bilo čuti pljesak s tribina kada sam izlazio. Hvala navijačima na tome, a vjerujte da ću napraviti sve kako bi svojim trudom i radom zaslužio da mi plješću svi".

Na kraju treba izdvojiti sportski nastup trenera Splita Zorana Vulića koji je pošteno je čestitao pobjednicima.

"Moram priznati da je pobijedila bolja i kvalitetnija momčad iako smo na početku bili dobri. Kada je Dinamo uspostavio ravnotežu, mali Ćoro je radio prevagu i Dinamo je zasluženo upisao pobjedu", rekao je Vulić i poželio Dinamu puno sreće u Albaniji.

Linker
22. rujan 2024 10:41