NOĆNA MORA ZA BRAZIL

Najgori mogući scenarij za Brazilce: Argentina i Messi podižu pehar na Maracani!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 13. srpanj 2014. 17:53

Brazil je doživio neviđenu sramotu u polufinalu protiv Njemačke. Debakl je to koji će ih boljeti dok je svijeta i vijeka. Rana je tako velika da je nitko nikada neće moći zašiti. Može li biti još bolnije? Može. Na tu bolnu ranu može se dodati - sol. Oni koji je mogu posipati su naravno, Argentinci! Kakav bi to tek šok bio da Argentina na brazilskom tlu osvoji naslov prvaka svijeta.

Gaučosi su najveći suparnici Selacau, to suparništvo davno je opjevano. Mnogi će kazati da ga nema nigdje na Globusu kad se radi o nacionalnim selekcijama. Argentina prvak svijeta u Brazilu? Najgora noćna mora za Brazilce. Sjetili smo se jedne večeri u Sao Paulu. Sjedili smo s jednim brazilskim novinarom prije ogleda Brazila i Hrvatske na Areni Corinthians.

- Vjerujete, veća bol za nas bi bila da Argentina osvoji naslov prvaka svijeta, nego da mi ispadnemo prije tog finala u Rio je Janeiru - kazao je kolega.

Izgledala nam je ta rečenica pomalo bizarno. Nije valjda moguće da bi Brazilcima bilo draže da Argentina ne osvoji, nego da Brazil osvoji?

- Znam da je teško shvatiti, ali vjeruje što vam kažem. Kad bi Argentinci podigli pehar na Maracani, to bio bio strašan šok za sve u Brazilu.

Na TV-ekranima za vrijeme našeg boravka u Brazilu gledali smo neke utakmice Argentine u društvu Brazilaca. Bilo je za ne povjerovati. Kad bi god Gaučosi izgubili neku loptu, cijeli kafić bi se podigao na noge i pljeskao, vikao, veselio se. U živom sjećanju nam je ostala scena kad su nogometaši BIH zabili gol Messiju i društvu. Brazilci su poludjeli od sreće. Slavilo se kao da je Argentina izgubila, u Prahia do Forte je za nekoliko minuta započeo vatromet!?

Ili hoćete priču koji nam je ponudio jedan drugi brazilski kolega?

- Znate, kad se kod nas u Brazilu skupljaju sličice igrača koje će nastupiti na Svjetskom prvenstvu, svakog argentinskog igrača u album zalijepimo naopačke, da mu se ne vidi lice!

Je li vam sve jasno? Brazil će danas navijati za Njemačku. Argentina? Ne daj Bože...

Linker
22. rujan 2024 05:30