Drago Sopta / Cropix
RAKITIĆ

Nadam se drugom krugu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 08. lipanj 2012. 16:17

Iz kampa hrvatske reprezentacije u Poljskoj, gdje se priprema za nastup na Europskom prvenstvu, Ivan Rakitić je dao intervju za radio-postaju svoga kluba Seville.

U uvodu je prokomentirao dolazak vratara Diega Lopeza iz Villarreala i braniča Hedwigesa Madura iz Valencije.

- Mislim da su igrači koje smo doveli vrlo dobri. Nadam se da ćemo imati jaču momčad sljedeće sezone jer ova nam godina nije bila dobra. Zato moramo snažno krenuti u pripreme - kazao je Rakitić, a o mogućem dolasku novih veznjaka koji bi mu bili izravna konkurencija, dodao je:

- Konkurencija je dobra stvar. Važno je da ti igrači imaju kvalitetu i da žele igrati. Takvi su uvijek dobrodošli ovdje.

Rakitić je svjestan da prošlu sezonu nije odradio na najvišoj razini.

- Ne znam što se dogodilo. S ozljedama i pripremama koje nisam mogao odraditi, te trenerom koji me nije dobro poznavao, stvari se nisu razvijale prema planu. No, važno je da se sada osjećam dobro i sljedeće sezone želim igrati dobro i pomoći Sevilli - poručio je 24-godišnji hrvatski nogometaš koji se sjajno osjeća u glavnom gradu Andaluzije.

- Volim grad, volim klub, volim ljude ovdje, a tu su mi i djevojka i prijatelji. Ovdje se osjećam kao kod kuće, kao da sam ovdje već nekoliko godina.

Hrvatska reprezentacija će u nedjelju otvoriti Euro utakmicom protiv Irske na koju su trenutno usmjerene sve Rakitićeve misli.

- Nadam se da ću krenuti otpočetka u prvoj utakmici, ali izbornik će odlučiti o tome. Na treninzima nisam imao nikakvih problema, radio sam dobro i spreman sam za igru - poručio je bivši veznjak Basela i Schalkea, osvrnuvši se na stil igre hrvatske reprezentacije.

- Želimo imati veliki posjed lopte. Imamo puno kvalitetnih igrača, ali ne želim reći da igramo poput Španjolske jer je to vrlo teško. No, imamo puno mladih igrača koji su visoko motivirani i to je važno.

Nakon dvoboja protiv Irske i Italije, Hrvatska će nastup u skupini C zaključiti ogledom upravo sa Španjolcima.

- Sve su utakmice važne, ali ta će biti posebna budući da ću igrati protiv suigrača iz kluba, a i djevojka mi je Španjolka. Pokušat ćemo pobijediti, a nadam se da će Španjolska i Hrvatska zajedno proći u drugi krug - optimistično je zaključio Rakitić.

Linker
21. rujan 2024 09:51