Jakov Prkić/CROPIX
ANAS SE VRATIO

Na Poljudu ga dočekao ultimatum: Produži ugovor ili ove sezone nećeš igrati

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 07. srpanj 2012. 23:43

Anas Sharbini pojavio se na treningu Hajduka poslije tri mjeseca. Od početka travnja do početka srpnja čekalo se kada će se Anas spustiti na teren i odraditi vježbanje s momčadi. Nakon 90 dana Anas je trenirao s ekipom. Preciznije rečeno, s dijelom momčadi, oporavljenicima koji hvataju formu.

U takvoj je situaciji i Anas. Dva tjedna prije početka sezone i Anas hvata formu, jer propustio je pripreme u Kupresu i Bad Reichenhallu. Radio je samostalno, ali nogomet je kolektivni, a ne pojedinačni sport. No, važnije od svega je pitanje kakav je trenutni Anasov status.

U subotu ujutro Anas je poslije treninga na glavnom stadionu otišao na drugi kraj Poljuda i obavio razgovor s još uvijek aktualnim predsjednikom Hrvojem Malešom. U nezgodno vrijeme uzeo je Anas odmor, u još teže se vratio. Maleš je na odlasku, Brbić na dolasku, a milijunski posao je u pitanju. Posao glede transfera Anasa koji nikako da se završi. No, u svakom slučaju Anas je na Poljudu i jučer dobio jasnu poruku: “Trebaš produljiti ugovor da bi igrao za Bijele sljedeće sezone!” Jasno, ako dođe ponuda, Anas će se prodati, ali Hajduk mora zaštititi svoj poslovni interes.

Ugovori su produženi sa svim igračima kojima su obveze s klubom isticale u ljeto 2013. godine. Svi su produljili za još godinu dana, a onda je jasno da isto treba učiniti i Anas. Hoće li to doista i učiniti, hoće li ispuniti taj uvjet? Informacije s Poljuda nisu službene, tek se najavljuje “da će Anas vidjeti, ali ima dobru volju”. U svakom slučaju komplicirana situacija s Anasom nije se razjasnila njegovim dolaskom na trening. Nešto jasnije bit će tek nakon što Hajduk prijavi igrače za europski nastup kontra Skonta. Do 11. srpnja je prijava za Europu i bude li Anas na tome popisu, igrat će kontra Skonta i svi su prijepori zaboravljeni. U protivnom, možda je prodaja negdje na horizontu.

OPŠIRNIJE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU SN-a...

Linker
21. rujan 2024 06:57