Damir Krajač/Cropix
FINCI HRABRO NAJAVLJUJU

Muurinen: Koji bi me rezultat zadovoljio? 2-0!; Litmanen: Dogoditi će se nešto veliko!

Ovdje znaju kako su u Dinamu dočekali ždrijeb, da su u Zagrebu komentirali 'kako su izvukli loto’. Mogu vam otkriti da se na to gleda s podsmijehom, priča finski novinar
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 27. srpanj 2011. 11:25

Ljeto, u Helsinki se komotno može doći s ručnicima za plažu. Nakon zagrebačke jeseni, koja je dinamovce ispratila na put, ovdje u hladnoj Finskoj, kakav paradoks, dočekalo ih je 27 stupnjeva, sunce, vrućina.

Temperaturu definitivno podiže i utakmica HJK-a i Dinama. Kako se susret bliži, raste optimizam u domaćim redovima, počeo ga je širiti i trener Antti Muurinen.

- Igrali smo lani s Partizanom, koji je također dobra momčad s Balkana. No, sad igramo prvu utakmicu kod kuće, pred punim stadionom, i to je ono što me čini optimistom. Znamo da je Dinamo odlična momčad, nedvojbeno i favorit, ali ja mislim da možemo napraviti veliki rezultat. Što bi me zadovoljilo? Da ne primimo gol u prvom susretu, da u Zagreb odemo s prednošću od 1:0 ili 2:0 - vrlo samouvjereno najavio je Muurinen..

Ulaznica za utakmicu više nema, a susret HJK-a i Dinama definitivno je glavna sportska tema u Helsinkiju.

- Nogomet je opet oživio ovdje, inače nije ovako - rekao nam je kolega Johannes, koji upozorava:

- Ovdje znaju kako su u Dinamu dočekali ždrijeb, da su u Zagrebu komentirali 'kako su izvukli loto’. Mogu vam otkriti da se na to gleda s malim podsmijehom, ovdje je sve više optimista koji vjeruju da HJK može preskočiti i Dinamo.

Jedan od optimista jest i veliki Jari Litmanen. On neće igrati od prve minute, ozljeda koljena još ga muči, igranje bi moglo pogoršati stvar, u tim godinama, vjerojatno, okončati i karijeru. No, stari Jari bit će podrška s klupe, ako će trebati možda i uđe na nekoliko minuta.

- Osjećam da bi se moglo dogoditi nešto veliko, naši mladi igrači imaju priliku to napraviti - kazao je Litmanen osvrčući se po sobi prepunoj novinara, dok je napadač Berat Sadik dodao:

- Partizan? Dinamo je bolji od Partizana, to je najbolja balkanska momčad!

Trener Muurinen ga je gledao, nasmijao se i komentirao:

- U redu, znači, igra najbolja balkanska protiv najbolje finske momčadi. Pa da vidimo tko je bolji!

Linker
24. rujan 2024 11:31