BIVŠI IGRAČ BEČANA

Mustedanagić: 'Modri oprez, Austria je jednom izbacila Barcelonu i to s Maradonom'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 21. kolovoz 2013. 20:15

Za njega se može reći i da je jedna od legendi bečke Austrije, dakako, član je Dinamove šampionske generacije iz 1982. Teško može biti kompetentnije osobe od njega za najavu jedne ovakve utakmice. Odmah je, bez okolišanja, pogodio bit.

- Dinamo je danas puno bolji od Austrije, igrački. Međutim, Modri moraju biti oprezni, jer Austria ima mentalitet “nema predaje”, to je ono što ih krasi - u uvodu je rekao Mustedanagić, a onda se prisjetio početaka u bečkom klubu:

- Prvo što su mi rekli kad sam stigao bilo je: “utakmica se igra 90 minuta, nikad nije gotovo, borimo se do zadnje minute”. I vrlo brzo stigla je potvrda da je to uistinu tako. Te 1983. igrali smo protiv Barcelone u Kupu kupova, vrlo jake Barcelone, za koju su igrali Schuster i Maradona. Bio sam jedan od onih koji su mislili da ćemo dobiti pet komada na Camp Nouu, da nemamo šanse, ali u klubu su mi rekli da moramo dati sve od sebe i da nismo bez šanse. I došli smo tamo, poveli 1:0, Barcelona je bila potpuno zbunjena, onda su uspjeli izjednačiti. U uzvratu je bilo 0:0 i mi smo prošli u polufinale s golom u gostima. To je bio dokaz da se ne smijete predati unaprijed, tada sam shvatio da slabiji nekad u nogometu može pobijediti jačega - sjeća se današnji izbornik albanske U-17 reprezentacije.

U toj je utakmici čuvao upravo Maradonu.

- Dobro sam ga čuvao, nije se naigrao. Naime, mene su u Beč i doveli upravo zbog te utakmice, trebao im je dobar zadnji vezni i netko tko bi mogao čuvati Maradonu. I ostao sam tri i pol godine, a jedini igrač s prostora bivše države koji je prije mene igrao za Austriju bio je Vlatko Marković. Nije bilo lako doći u Austriju, u ono doba to je bila praktički i reprezentacija Austrije. Bili smo jaki, kasnije smo u polufinalu ispali od Reala, nakon 2:2 u Beču izgubili smo u Madridu.

Linker
22. rujan 2024 09:43