MODRIĆ U KADRU ZA BETIS

Mourinho oprao Kloppa: 'Čovjek ne prestaje pričati o nama, ne znam što mu je!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. travanj 2013. 12:27

Kada su u skupini Lige prvaka međusobno dva puta igrali nogometaši Borussije (D) i madridskog Reala, činilo se kako je izgrađeno dobro prijateljstvo dvaju trenera tih klubova, Josea Mourinha i Jürgena Kloppa...

No, sada, kada je poznato da će u polufinalu opet međusobno zaigrati te dvije momčadi, između njih se zaoštrilo. Trener Madriđana Mourinho je tako o kolegi na drugoj strani rekao:

- Pa, čovjek nije prestao pričati o nama, od onog trenutka kada su izvučeni parovi polufinala. Nevjerojatno, nemam pojma što mu je. Ja sam, što sam imao reći o Borussiji, rekao. Prvi sljedeći put ću govoriti dan prije utakmice - rekao je Jose Mourinho.

Uistinu, Klopp se puno bavio Realom i Mourinhom posljednjih dana, pa je najavio da će zvati Josepa Guardiolu za savjet, da on ostaje u Borussiju, ali ne zna za Mourinha, a najviše se razvezao kada je Mourinho posjetio utakmicu Greuther Fürtha i Borussije (D) (op.a. 6-1 za Dortmunđane).

Tada je između ostaloga rekao "više ne moramo igrati dobro za Mourinha. Iz ove utakmice nije saznao baš ništa što bi mu moglo koristiti za četrnaest dana. No, ako je došao pogledati Fürth, onda je to u redu" ili "otišao je pri rezultatu 5-0, prije nego li je domaćin razotkrio naše slabosti. Može me nazvati za detalje".

Odmor prije Borussije dobili samo Sergio Ramos i Khedira

U subotu, s početkom u 18 sati, nogometaši madridskog Reala će odigrati ogled 32. kola španjolske Primere. Na Santiago Bernabeu dolaze nogometaši seviljskog Betisa...

S obzirom da iduće srijede slijedi prva polufinalna utakmica Lige prvaka u Dortmundu kod Borussije, činilo se da će trener Jose Mourinho odmarati daleko veći broj ključnih igrača tijekom ove subote. No, u kadru momčadi nema tek Sergija Ramosa i Samija Khedire, koji su dobili slobodno.

Zbog žutih kartona ovu utakmicu neće moći odigrati Xabi Alonso, dok su zbog ozljeda otpali Michael Essien, Fabio Coentrao i Alvaro Arbelo.

Svi ostali, pa tako i hrvatski nogometaš Luka Modrić, su u kadru, samo je, dakako, pitanje koga će Mourinho postaviti u udarnih jedanaest, a tko će dobiti malo veću poštedu postavljanjem na klupu za pričuve.

Podsjetimo da je u Primeri Real trenutačno na drugom mjestu. Ima 13 bodova manje od prvoplasirane Barcelone, ali i tri više od trećeg madridskog Atletica.

Lampard: Mourinho bi donio uspjeh u klub



Legendarni vezni nogometaš Chelseaja Frank Lampard uvjeren je da bi eventualni povratak Josea Mourinha na Stamford Bridge bio uspješan...

- Jose je apsolutno fantastičan menadžer. On je jedna od legendi Lige prvaka i nema sumnje u njegove preporuke. Bilo da dođe u Chelsea, da ostane u Madridu ili gdje god da ode siguran sam da će biti uspješan, jer je to oduvijek bio - rekao je Lampard.

Pozvao je 34-godišnji veznjak i čelne ljude kluba da omoguće vremena za rad trenerima, umjesto da ih smjenjuju kao na traci. Tako se od Mourinhovog odlaska iz Chelseaja u rujnu 2007. godine na klupi izredalo osam menadžera, ali nijedan nije "preživio" dulje od dvije sezone.

- Bilo bi lijepo, bez obzira na situaciju, kada bi menadžer mogao doći i imati konstantu i ostati na poslu. Mislim da svi sada shvaćamo, navijači i klub, da bi bili sretniji s menadžerom koji može ostati više od polovice sezone jer smo imali privremenih menadžera.

Linker
22. rujan 2024 05:35