AFP
U REALU ZABRINUTI

Mourinho će do posljednjeg trenutka čekati Modrića: Luka nije izgubljen za Dortmund!

Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 22. travanj 2013. 09:12

U najnezgodnijem trenutku za ambicije Real Madrida, tri dana prije utakmice s Borussijom u polufinalu Lige prvaka, ozlijedili su se Luka Modrić i Marcelo. Dok je brazilski branič veći dio sezone bio izvan stroja i njegova forma nije još na standardnim mu razinama, pa kao takav neće nedostajati, Joseu Mourinhu veliku glavobolju predstavlja Modrićeva ozljeda!

Hrvatski je reprezentativac u ovoj godini upravo u Ligi prvaka (protiv Manchester Uniteda i Galatasaraya) pokazao koliko je vrijedan, i nadasve kako je igrač koji daje drugačiju dimenziju (kreativnu) Realovoj vezi. Zato, kada je izišao s travnjaka u utakmici protiv Betisa u subotu navečer, većina je kroničara, ali i navijača kraljevskog kluba, iskazala veliku zabrinutost u kontekstu najvažnijih mečeva koji upravo slijede…

Luka Modrić, dakle, osjetio je zatezanje u takozvanoj zadnjoj loži bedrenog mišića. U nedjelju prijepodne stanje je bilo kao u trenutku kada je izišao s terena Bernabeua, a to znači da mišić i dalje zateže. Kad su u pitanju ozljede bedrenog mišića, onda je to znak za alarm.

Naime, već istegnuće mišića može biti bolno i najava velikih problema ako se odgovarajuće medicinski ne tretira. Za igrača je takvo stanje uvijek psihološki limit, taman da se istegnuće brzo sanira jer postoji bojazan u svakom sprintu da se ne dogodi puknuće. Kod Modrića zasad nije do kraja rasvijetljeno je li u pitanju grč, istegnuće ili su napucala mišićna vlakna. O tome će medicinska služba Reala izreći svoje unutar idućih 24-48 sati. Činjenica da liječnici madridskog kluba nisu a priori odbacili mogućnost da Modrić otputuje u Dortmund, pa makar sjedio na klupi, sugerira da mišić nije napuknuo. To opet znači da će upravo reakcija mišića iduća dva dana pokazati može li Modrić ipak biti u kadru protiv njemačke momčadi.

Takvom nadom barataju u nedjelju španjolski mediji koji su, uz asistenciju čitatelja i njihovih komentara, odali koliko cijene važnost Modrićeve igre za Mourinhovu momčad. Mnogi se od njih pitaju zašto je trener Reala protiv Betisa u momčad uvrstio važne igrače kao što su Cristiano Ronaldo, Özil i Modrić te riskirao moguće ozljede. Mourinho sasvim sigurno ima svoje razloge. Kad je u pitanju Modrić, onda za njegovo nastupanje trener ima logičke argumente. Hrvatski je reprezentativac skupio više od 40 utakmica ove sezone, ali je upravo u posljednja dva mjeseca dostignuo one razine forme zbog kojih ga je Mourinho htio u Realu.

Kako je Xabi Alonso kontinuirano u posebnom tretmanu zbog tegoba s aduktorima, Modrićeva je smirenost i kreacija u sredini terena nužnost za kompoziciju Realove igre. Iz tog razloga Modrić neprekidno igra u posljednjih 15 utakmica. Točno je, dakle, da već dugo nije predahnuo te da može doći do zamora mišića…

Dobra vijest je svakako da Modrić, ako i ne bude spreman za Dortmund, praktički je sigurno, bit će spreman za uzvrat na Santiago Bernabeu tjedan dana poslije. Ono što je velika stvar za samopouzdanje hrvatskog playmakera i u ovoj nelagodnoj situaciji, to je reakcija suigrača, medija i navijača na njegovu ozljedu. Svi odreda ističu kako bi njegovo neigranje protiv Borussije bio velik hendikep za Merenguese.

Zanimljivo je to, upravo je temeljem jesenskog Modrićeva nastupa u Dortmundu, kada su Madriđani poraženi 1:2, kritika prvi put bila prilično oštra prema igraču i onome (treneru!) koji je inzistirao na njegovu dovođenju. Malo je tko tada vodio računa da je hrvatski igrač bio nespreman i u fazi prilagodbe, da je u toj utakmici uletio na teren bez zagrijavanja u 20. minuti, da je Real u to vrijeme igrao slabo, a Borussia sjajno. No valjda tako stvari idu u životu.

Od tog nastupa u Dortmundu Modrić je postupno rastao, da bi upravo u Ligi prvaka, sjajnom predstavom na Old Traffordu početkom ožujka označio preokret sezone za Real, ali i za svoj status unutar kraljevskog kluba…

Linker
22. rujan 2024 07:42