Ante Čizmić/CROPIX
LUKINI MADRIDSKI DANI

Modrić: 'S Balićem se ne družim, a Ronaldo me oduševio! Nije nimalo bahat'

Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 18. siječanj 2013. 23:19

Luka Modrić je u četvrtak gledao hrvatske rukometaše protiv Egipta. Možda to baš i nije bila najbolja prilika za uživanje u vrhunskom rukometu, no Modrić je u društvu supruge odvojio vrijeme kako bi rukometašima poželio sreću na putu prema medalji. U Caja Magici na tribinama ugostio ga je predsjednik HRS-a Sandi Šola te zamolio da se obrati hrvatskim novinarima. Luka to nije mogao odbiti:

- Ovo je bila prva moguća prilika da mogu doći pozdraviti rukometaše. Obaveze mi u Realu to dosad nisu dopuštale. Imamo svaka tri dana utakmicu, a i u međuvremenu se uvijek nešto događa. Stvarno mi je žao što se prvenstvo kasnije prebacuje u druge gradove. Da dečki ostaju u Madridu, došao bih opet. Nema veze, pratit ću ih na televiziji.

Luka je tijekom Olimpijskih igara u Londonu također gledao rukometaše.

- Da, bio sam i tada. Obožavam rukomet. Podržavam dečke “oduvijek”, hvala Bogu da stalno imaju vrhunske rezultate, uvjeren sam da će tako nastaviti i u budućnosti.

Kakav je dojam o Španjolskoj nakon “prvog polugodišta”?

- Prekrasno mi je, uživam u svakom slobodnom trenutku kojih, doduše, nema puno. No, ne vodim neki buran život, treniram, često sam na putu, a kad nisam, onda sam kod kuće s obitelji . Imamo neka naša mjesta gdje odvedemo klinca da se proveseli. Sve u svemu, ovdje je život odličan, sviđa mi se što je skoro uvijek lijepo vrijeme...

Prijašnja “postaja” u karijeri bio je London, kakav je Madrid u usporedbi s njime?

- Teško mi je i rano zasad raditi neke usporedbe. Prekratko sam tu, a u Londonu sam proveo četiri prekrasne godine i za njega me vežu najljepše uspomene. Emotivan sam prema Londonu, valjda ću isto osjećati kad jednom odem iz Madrida.

Nakon odlaska iz Hrvatske, Luka kao da bira samo najveće i najbolje metropole, najbolja mjesta za život. Što je sljedeće na redu? Recimo. Pariz i Paris Saint Germaine bili bi lijep izbor?

- Ne! Dobro zvuči, no planiram duže ostati u Madridu.

Španjolci su ludi za nogometom, Luka je već sad pomalo umoran od vječite pomame navijača...

- To je prilično drugačije od Londona. Real je pojam u Španjolskoj i neprestano me zaustavljaju na ulici. Nekako se nosim s time i uvijek pokušavam ugoditi svima i ispuniti im želje. Malo je ponekad naporno, no uvijek sam to radio. Sada je to sve u malo većem obimu, no nisam se po tom pitanju dolaskom u Real nimalo promijenio.

Španjolski mediji također su poznati po “traženju dlake u jajetu”, gotovo kao Englezi?

- Iskreno, ne pratim baš pozorno sve što se piše, nisam još toliko dobar u španjolskom. Možda je tako i bolje. Počeo sam nešto učiti, puno više razumijem nego što pričam. Nisam još ni učitelja uzeo, to planiram baš ovih dana pa će uskoro s jezikom biti bolje...

Ronalda mnogi doživljavaju kao bahatu osobu, no Luka ga je doživio suprotno:

- Kakav je igrač, to svi znaju. Što se tiče njegovih ljudskih kvaliteta, on je sasvim drugačiji od onoga kako ga se mnogo puta predstavlja. Stvarno me oduševio kao čovjek.

Nedavni izbori za najboljeg nogometaša godine donijeli su puno kontroverzi. Za koga biste vi glasovali - Messija ili Ronalda?

- Nisam kapetan reprezentacije i nisam glasovao. Ako jednom budem kapetan Hrvatske, onda ćete znati moje mišljenje.

Real loše stoji u Primeri, Barcelona je praktično uzela prvenstvo, kako to podnosi Jose Mourinho?

- Trener uvijek radi ono što misli da je najbolje za momčad. Nažalost, malo u prvenstvu štekamo, zapravo štekamo malo više. No, još smo u igri za velike stvari u Kupu i u Ligi prvaka tako da sezona na kraju još može i dobro ispasti...

Da li u “slobodne aktivnosti” u Madridu spada i druženje s Ivanom Balićem koji je također tu na “privremenom radu”.

- Nažalost ne, niti ja nemam njegov broj!

Duhoviti odgovor Luka je popratio gromoglasnim smijehom. No, očito je da pozorno prati što se događa s rukometnom reprezentacijom... Uvjeren da će i nogometna reprezentacija nastaviti s dobrim rezultatima.

- Već razmišljam o toj velikoj i važnoj utakmici protiv Srbije. No, prvo imamo tu utakmicu u mojem Londonu, 6. veljače protiv Koreje. Nadam se da ćemo do 22. ožujka svi biti u optimalnoj formi. Pa da pobijedimo i osiguramo Brazil...

Linker
21. rujan 2024 23:38