Damir Krajac / CROPIX
POVRATAK U METROPOLU

Modri završili s pripremama: 'Želimo da Zagreb tjednima živi za susrete u Ligi prvaka'

Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 07. srpanj 2014. 13:04

Bez ozljeda, a i bez iskakanja iz zadanih okvira završile su Dinamove pripreme u Moravskim toplicama. Iz dežele su ih domaćini ispratili sa željom da ih gledaju u terminima Lige prvaka. Prema onome što smo tamo vidjeli, to je najmanje što od ovog Dinama možemo očekivati.

- Za trenera je dobro i važno kada momčad u cjelini ispuni plan bez većih izostanaka i ozljeda. U odnosu na zimske pripreme u Turskoj, podigli smo intenzitet na zahtjevniju razinu. Igrači su to dobro podnijeli pa me sve to čini velikim optimistom uoči početka sezone- rekao je Zoran Mamić.

Rezultate rada mogli bismo vidjeti već u Superkupu protiv Rijeke.

Dvojica za svako mjesto

- Nismo tempirali formu za Superkup jer nam je puno važniji Žalgiris i ono što nas čeka poslije njega. Nećemo ubiti tele za šniclu - rekao je Dinamov trener koji je zadovoljan pojačanjima.

Zasad je, nastavlja, najvažnije da novi igrači što prije upoznaju igračke navike svojih suigrača.

Najveći dobitak Dinama u ovom prijelaznom roku jest zaokružena konkurencija. Mamić za svako mjesto ima dvojicu podjednakih igrača. Primjerice, dolazak Eduarda nije omeo Ježinu koji je ostavio vrhunski dojam, baš kao što je prinova Machado zaslužan za to što je Antolić eksplodirao.

- Imam dva igrača po poziciji i nekoliko mladih. Hvala klubu na tome - zahvalio je Zoran Mamić starijem bratu koji, začudo, nije došao ni na utakmice u Sloveniju.

- Ali je zvao valjda 200 puta. Zanima ga svaki detalj - otkriva Zoki kojemu je Zdravko stavio malo utega na strmini kada mu je poručio da računa na osam od deset sljedećih Liga prvaka.

Sjajni senatori

- Ako klub bude stabilan, imao uvjete koje imamo sada, onda je to obaveza za nas.

Kad je riječ o igračima, prvo ime priprema je Antolić.

- Već prvi dan je stigao spremniji nego kad je završio sezonu. Veselje je kad imaš igrača kojeg možeš koristiti na više pozicija, koji je domaći dečko, vrlo pozitivan za atmosferu i momčad. On je jedna od istina ovih priprema, iako ima još prostora za napredak - pohvalio ga je Zoran Mamić koji baš i nema naviku izdvajati igrače od cjeline koju ima u svlačionici. Ipak, nije mogao izdržati da ne spomene i “modre” senatore.

- Joe Šimunić i Jerko Leko su radili fantastično - naglasio je strateg “modrih” koji ne stavlja Ligu prvaka pod mus u ovoj sezoni.

- Možemo preživjeti i bez Lige prvaka, ali naš je cilj biti aktivan u euro natjecanju, raditi na koeficijentu, osvajati bodove. Treba malo promijeniti neke stvari u klubu i oko njega, poraditi na atmosferi da se za europske utakmice živi tjednima a ne samo dva dana prije nego što ona krene - želja je maksimirskih “struktura”.

Napadački nogomet

Što se kratkoročnih ciljeva tiče, trener Dinama kaže da im je namjera biti što bolji.

- Nažalost, ne možemo računati na sve faktore, poput infrastrukture, ali možemo dobrim igrama ispisati pozivnicu navijačima. Činjenica je da bismo bili 20 posto bolji da ih imamo svaku utakmicu iza sebe - tvrdi Mamić mlađi koji će prakticirati napadački nogomet.

- Ideja je da se ne prilagođavamo protivnicima, osim u nekim specifičnim situacijama. Želim da budemo prepoznatljivi. Na Svjetskom prvenstvu vidimo da su uspješniji oni koji igraju svoj nogomet od prve do zadnje minute.

Linker
06. listopad 2024 18:25