Zagreb, 290912.Stadion Maksimir.10. kolo MAX TV 1. HNL, nogometna utakmica izmedju GNK Dinamo i HNK Hajduk.Na fotografiji: Slavlje Dinama, Ante Rukavina, Duje Cop.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX
GROZNA SERIJA

Modre još jedna utakmica dijeli od rekorda Lige prvaka. Vrijeme je da horor stane!

Piše: Tomislav JuranovićObjavljeno: 23. studeni 2012. 15:18

Ostala je još samo jedna utakmica. Jedna utakmica do izjednačavanja rekorda, o kojem smo prošle sezone govorili:

- Znaš ti di je 12 utakmica...

Nažalost, evo ih, prijete, za točno 12 dana otkrit ćemo hoće li Dinamo izjednačiti neslavni rekord Anderlechta, koji je u tri izdanja Lige prvaka uspio spojiti 12 poraza zaredom.

Belgijanci nisu slavili od 10. prosinca 2003. godine, kada ih je porazio Bayern, pa sve do 6. prosinca 2005., kada su na gostovanju srušili Betis sa 1:0... Može li kijevski Dynamo biti Dinamov Betis?

Pretražujući internetska prostranstva, belgijski su mediji također znali udariti tadašnje trenere Huga Broosa i Frankyja Vercauterena, no čak i više belgijski nogomet:

“Ako belgijski prvak pune dvije godine ne zna za pobjedu u Ligi prvaka, kakav je uopće belgijski nogomet. Nije samo Anderlecht kriv, on je tek produkt sustava, koji očito spava, a nogomet propada...”

Bayern, Valencia, Inter, Werder, Chelsea, Liverpool i Betis bili su krvnici kluba koji je tada baratao sa 30-ak milijuna eura godišnjeg budžeta. Danas ima 40 i najbogatiji je klub nogometne Belgije...

Dinamo je u identičnoj situaciji kao i tada Anderlecht. Liverpool i Chelsea osigurali su nastavak natjecanja, a Betis je bio sigurno treći. U revijalnoj utakmici, vrijednoj prestiža, doduše i nekoliko stotina tisuća eura, Vincent Kompany prekinuo je užasavajući niz i vratio Anderlechtu boju u obraze.

Nadajmo se da će Modri biti za utakmicu bolji. Anderlecht je 12 poraza nanizao ukupnom gol-razlikom 4:26, Dinamo je danas na 3:35. Nakon što je lani Dinamo postao momčad s najgorom razlikom pogodaka (3:22) u 20-godišnjoj povijesti natjecanja i s najviše primljenih golova (22), a sada niže poraz za porazom bez gola, iako mu do njega doslovce nedostaju svega dva centimetra, vrijeme je da horor stane. Jednom zauvijek...

CRNA SERIJA MODRIH

Dinamo - Real M. 0:1

Lyon - Dinamo 2:0

Dinamo - Ajax 0:2

Ajax - Dinamo 4:0

Real M. - Dinamo 6:2

Dinamo - Lyon 1:7

Dinamo - Porto 0:2

Dynamo K. - Dinamo 2:0

Dinamo - PSG 0:2

PSG - Dinamo 4:0

Porto - Dinamo 3:0

Linker
18. rujan 2024 04:25